måndag 4 februari 2013

Fartlek

Den blev avsevärt bättre efter lördagens naprapatbesök. Det finns ljus i tunneln. Ingenting är trasigt. Det som behövs är lite kläm och massage, sen verkar det bli bra.

Provade foten idag. Sprang på löpband. Planen var 30 minuter i 6:00-fart. Lugn och fint. Kunde inte hålla fingrarna borta från knapparna. Det blev 10 min i 6:00-fart, 7 minuter i 5:23-fart, 3 min i 5-fart, 3 min i 4:00-fart, 1 min i 3:45-fart, 1 min i 5-fart, 3 min i 4:00-fart, 1 min i 3:45-fart och 1 min i 5:00-fart. Totalt 30 minuter.

Hoppas jag inte gjorde något dumt. Bra kändes det i alla fall.

8 kommentarer:

Staffan sa...

Kändes det bra var det nog bra! Jag brukar predika att man ska akta sig för att springa så långsamt att ens naturliga löpsteg går förlorat, då spänner man sig bara!

Andreas sa...

Som Staffan skriver så måste man ju våga lyssna på kroppen och göra sånt som känns bra. Har svårt att tro att du skulle ha fingrat på de där knapparna om det inte känts helt rätt att göra så. :-)

Jenny B sa...

Härligt att höra! Tror inte heller att det var någon fara att springa lite fortare om det kändes bra.

Däremot tror jag att det är lätt att köra igång för hårt efter en skada - så var försiktig nu och håll fingrarna (benen?) i styr! :-)

Håkan sa...

Grattis och välkommen tillbaka från "alternativ-träning-träsket" ;-)

Som Jenny skrev, se bara upp så att du inte drar igång alltför hårt så att skadan återuppstår

Olov sa...

Kul att du springer igen.
Tror nog att du är förståndig och kan lyssna på din kropp. Kör nu på det sättet som känns bäst för dig.

Lennart sa...

Staffan - Det var precis så jag tänkte..... :-). Nä, skämt och sido, vi får se hur det känns imorgon.

Andreas - Jag vet inte om det ar helt rätt. Vi får se imorgon eller yttelrigare någon dag..... Jag tror att det kommer att kännas lite sämre imorgon. Dock måste jag vara mer noga med att få massage. Det är det jag behöver, eftersom ingenting är trasigt.

Jenny - Bra tänkt Jenny! Jag skal hålla både fingrar och ben i styr :-). Inte trycka på knapparna....

Håkan - Jag tror att det kommer att bli lite alternativ träning framöver också. Jag är inte tillbaka utan fortfarande måste jag vara försiktig och få massage men jämna mellanrum.

Olov - Tack! Ja, jag ska göra det.

anneliten sa...

Hi hi, 30 min i 6 min-fart hade varit så dödens tråkigt på ett löpband så jag förstår helt och fullt att fingrarna inte kunde låta bli...

Lennart sa...

Anneli - ja, det var dödens tråkigt. jag livade upp det hela med några knapptryck :-).