söndag 24 februari 2013

Lisa Nordén och Jag

Jag värmer upp samtidigt som Malin Ewerlöf Krepp peppar sin adept. Klockan är strax innan 10:00, och flera löpare är igång med sina pass. Det är lördagsmorgon på Bosön.

Själv springer jag ett pass progressiva tusingar. Känslan är bra, och förvånansvärd lätt efter två månaders frånvaro. De två sista intervallerna är jobbiga. Jag fokuserar, och går in i mig själv.

Under de sista intervallerna ser jag att det sitter en grupp individer och pratar i slutet av andra kurvan. När jag senare joggar ner ser jag att en av dem är Lisa Nordén. Henne hade jag inte lagt märke till tidigare. Jag var för fokuserad på mitt pass.

När jag är klar med nerjoggen går jag fram till Lisa och frågar om jag får ta en bild. Lisa ler och säger, "det går bra".

Samtidigt som vi tar bilden undrar Lisa om mitt pass har gått bra. Jag svarade med ett enkelt "ja" eftersom jag hade lite tunghäfta. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, men innan vi skiljs åt lyckas jag avsluta med ett leende samtidigt som jag önskar henne "lycka till".

Lisa Nordén och jag
Bild: Privat
Jag är glad över bliden på Lisa och mig. Jag är glad över att vi båda är träningsklädda. Jag är glad över att vi träffas i ett sammanhang där vår egen träning är den gemensamma nämnaren.

Klockan är strax över 11:00, och flera löpare är igång med sina pass. Det är lördagsmorgon på Bosön. Lisa Nordén är där. Kan det bli mer inspirerande?

6 kommentarer:

Ousa sa...

Coolt är väl ett ord som passar in. Spring på nu!

Lennart sa...

Åsa - Ja, visst var det coolt :-)!

Det var ett bra gäng där igår. Det fanns också en annan kille som jag inte vet namnet på (inte någon av mina kompisar heller), men han tränade inför en halvmara och hans pers var 1:06 på halvmaran. Det betyder att han måste befinna sig i yttersta eliten i Sverige. Lite synd att vi inte visste vem han var. Jag kommer dock att känna igen honom om jag ser honnom på bild så det kanske ger sig med tiden :-).

Håkan sa...

Kul! Skönt också att det verkar gå bra så här straxt efter att ha kommit igång med löpning efter uppehållet!

Lennart sa...

Håkan - Ja, vi får hoppas att jag kommer igång ordentligt med löpningen nu. Käns lite i foten fortfarande men jag hoppas att jag kan springa bort det.

Jenny B sa...

Riktigt häftigt! Jag förstår att du blir inspirerad.

Låt bara inte inspirationen styra över förnuftet nu. Var rädd om dig och din fot!

Lennart sa...

Jenny - Jag ska vara rädd om mig. jag är så trött på skador nu!

Det var extra roligt att det var Lisa Norden. Jag menar, jag tycker inte vi har någon större idrottare i Sverige för tillfället. Det hon gjorde i somras är så att man får gåshud.... :-).