tisdag 26 februari 2013

Löpsteg läggs till löpsteg

Ett löpsteg. Ett löpsteg som tillsamman med andra löpsteg bildar ett distanspass. Ett distanspass där känslan ligger i hur jag själv väljer att tolka kroppens signaler. Här kan den egna inställning till träning vara farlig. Jag kan välja att ge upp, eller att kämpa vidare. Jag väljer själv.

Ett ord. Ett ord som tillsammans med andra ord bildar en text. En text som kan inspirera. En text som tillsammans med andra texter kan inspirera människor att ta det första löpsteget. Texter som kan inspirera människor att springa längre och fortare än vad de trodde var möjligt.

Texter kan också få människor att må dåligt, så dåligt att de slutar springa. Texter kan få människor att ge upp, ge upp sina drömmar. Textens makt kan vara farlig, och makten kan missbrukas. Därför väljer du själv hur du vill tolka en text.

Att skriva en text där ord läggs till ord, eller att springa ett distanspass där löpsteg läggs till löpsteg, kanske inte är så olika. Det är våra egna val och tolkningar som avgör dess öde. På dagens distanspass över 12 kilometer i 4:52-fart valde jag mitt öde. Jag valde att inte ge upp.

4 kommentarer:

Elin sa...

Dina inlägg är helt fantastiska! :-)

Lennart sa...

Elin - Jag blir så glad när du säger så :-). Tack!

Anonym sa...

Det ligger mycket i det du skriver. Jag måste bli bättre på att tro på min egen kapacitet (i alla fall vad gäller fart). :-P

Lennart sa...

Malin - Mmm, halva prestationen sitter i huvudet..... :-).