söndag 29 mars 2015

Vad har hänt?

”Lennart, jag är lite förvånad att du inte verkar gilla Spring. Tidigare var du så kritiskt mot RW. Vad har hänt?”, skriver den tidigare SvD journalisten Björn Suneson i en kommentar till mig.

Björn skriver så i en kommentar till inlägget ”Tidningen Spring eller Runners World?” där jag jämför tidningen Spring med Runners World. Ett inlägg som avslutas med att jag väljer Runners World framför Spring.

Vad har hänt? Varför väljer jag Runners World framför Spring när jag, som Björn mycket riktigt påpekar, tidigare har varit kritisk till Runners World. En kritisk som ni bland annat kan läsa om i det här inlägget som heter ”Från Runners World är det tyst”.

Vad har hänt då? Ja, jag vet inte. Jag skulle vilja uttrycka det som att ingenting har hänt. Jag utrycker bara min åsikt och oavsett vad som tidigare har skrivits så skulle jag idag välja Runners World framför Spring. Detta med motiveringen att: Jag har lättare att ta emot budskapet från Runner World och att den för mig som löpare inspirerar och ger tillräckligt bra tips, och att den uppfyller sitt syfte. Så tycker jag, men många andra tyckte något annat, och ser man till kommentarerna till inlägget (mest på jogg) så verkar de flesta inte hålla med mig, och det gläder mig. Det glädjer mig av den enkla anledningen att vi inte måste tycka lika.

Dock står jag fast vid min ståndpunkt där jag hävdar att Runners World borde ta mer ansvar och granska kritiskt. Tveksamma försök görs, men det känns ändå ganska tafatt. Ur ett perspektiv av kritisk granskning känner jag inte heller att Spring tar något vidare ansvar (inte vad jag har sett), och det känns trist.

Glöm inte att följa mig på Twitter som @MilenSub40.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Spring passar mig betydligt bättre som tar löpningen på någorlunda allvar. Runner's World känns helt klart för glättigt, men tur att alla får tycka olika. (:

Lennart sa...

Andreas - Ja, visst är det så :-)! Det kanske bara är jag som behöver en "glättig" tidning just nu :-)! För mig räcker det :-).