tisdag 3 mars 2015

Som att klä på sig

Det flyter på. Löpningen. Min löpning flyter på och är för tillfället ganska enkel. Inga konstigheter alls. 4 pass per vecka, 15 kilometer per pass, 5:00-fart, inga tempohöjningar, samma runda. Enkelt, men skönt. Som jeans och skjorta ungefär. Praktiskt. Fungerar, men ändå inte särskilt snyggt.

Egentligen känns Jeans och skjorta lite sådär. Lite som 15 kilometer i 5:00-fart, samma runda, fyra gånger per vecka. Jag borde piffa upp det lite. Kanske ska komplettera med en kavaj. Kanske ska börja lägga till någonting till min träning. Kanske ska börja springa lite fortare. Variera lite.

Jag kanske ska börja med att ta på mig en kavaj. Jag kan börja med att springa lite fartlekar. Bara på skoj. Bara för att känna hur det känns. Jag kan ju alltid byta till något bekvämare om det inte skulle kännas bra.

Känns det bra kan jag fortsätta med att ta på mig en kravatt. Piffa till det lite mer. Jag kan börja springa riktiga intervaller. Ja, vi får se, jag kommer i alla fall börja klä på mig lite mer.

Vem vet, jag kanske fortsätter med att byta mina enkla jeans till något finare. Jag kanske börjar träna både långa och korta intervaller, eller en dödsjojo. Jag kanske blir riktigt snygg. Respektabel. En löpare. En riktig löpare.

9 kommentarer:

Staffan sa...

Kravatt? :-) Det motsvarar nog fyra supersnabba tvåhundringar med fyra minuters ståvila :-)

Att springa några kilometer extra när man väl är ute är ju ett effektivt sätt att få upp mängden lite men ja, lite variation gör det onekligen roligare!

Lennart sa...

Staffan - Ja, jag tänkte att jag kör med en Kravatt runt halsen istället för en Buff. Det är lite snobbigare så :-).

Staffan sa...

Haha, det skulle jag vilja se, jag håller nog fast vid buffen jag, men så har jag också jeans+skjorta+kavaj på mig idag också :-)

Lennart sa...

Staffan - Ja, och jag VAB:ar idag, men jag har ändå en buff på mig :-)!

Anders sa...

....bara du inte byter till kejsarens nya kläder så :-).

Bara att kolla garderoben och om inte annat våga sig på ett par jeans i en ny färg (=en ordentlig fartökning km 8-11).

Lennart sa...

Anders - Ha, ha! Nä, kejsarens nya kläder får det inte blir.

Men som du säger, färg är snyggt. Mer sånt. Jag får titta mig omkring lite :-)!

Anonym sa...

Vad är dina tankar om progression när det gäller träning?

Lennart sa...

Anonym - En stor fråga men generellt så tänker jag att öka mängd tills du känner att kroppen klarar av att ta emot den ökade mängdträningen (från tex 50 km/vecka till 70 km/vecka). Att hålla mängden är här viktigare än farten. Känner du dig sliten så försök hålla mängd men dra ner på farten.

När kroppen klarar av att hantera mängdträningen så anser jag att du kan börja träna snabbhet (med bibehållen mängd), tex intervaller eller fartlekar.

Själv föredrar jag långa intervaller men om du känner att korta intervaller tar så börja med det också.

Väldigt kort svar på en stor fråga, men det är mitt svar :-)!

Lennart sa...

Glömde....... Pulsera också träningen. Själv har jag kört två veckor hårt följt av en vecka lätt, men varianterna är många. Somliga förespråkar att pulsera med varannan vecka, somliga i 10-dagarsperioder.