fredag 20 mars 2015

15 kilometer fartlek

Det är mycket nu. Både på jobbet och privat. Fast det jag gör är hemlig så det tänker jag inte prata om. Dock kan jag avslöja att det är det där hemliga som är orsaken till att jag inte har uppdaterat här på någon vecka. Bara så att ni vet.

Jag tänkte att det var bäst att berätta det så att ni slapp leva i ovisshet. Tyckte det var en sak ni kunde begära av mig, för ni begär inte så mycket. Vid närmare eftertanke så tycker jag att det är symptomatiskt för oss löpare. Alltså att inte begära så mycket. Vi nöjer oss ofta med det enkla, men det är bra ändå.

Som 15 kilometer fartlek. Det är enkelt, men det är bra ändå. 3 kilometer uppvärmning i 5-fart och sedan direkt skarva på med några fartavsnitt för att sedan avsluta med lugn löpning. Inte hålla på med tidskrävande och konstiga stretchövningar mellan uppvärmning och fartavsnitt. Inte hålla på att byta skor, tröja eller programmera klockan. Inte hålla på med någon hemlig dryck. Nä, det bara att köra på.

I torsdags sprang jag 15 kilometer fartlek runt ett varmt och soligt Djurgården. Då blev det 6 fartavsnitt över ca 1000 meter i en fart mellan 4:15-4:30  min/km, och däremellan återhämtningslöpning i 5-fart. När jag var klar kunde passet summeras till 15 kilometer i 4:49-fart.

Jag begär inte så mycket. 15 kilometer fartlek räcker. Det är enkelt och tidseffektivt. Det ger mängd, uthållighet, fartträning och löpstyrka. Vad mer kan man begära?

Inga kommentarer: