lördag 7 mars 2015

Jag blandar ihop allting

De som kan. Specialisterna. De finns inom alla idrotter. Som 4:30-Staffan. Han kan mycket om skor. Han kan allt. En kunskap som han ofta använder när han bloggar, och jämfört med Staffan kan jag ingenting om skor. Jag bara blandar ihop alla skomodeller, versioner och siffror. Jag kanske kan det mest grundläggande, men jag kan inte alls lika mycket som Staffan.

Alla som kan, vet att det är 1976 som åsyftas.
Dock innehåller bilden ett litet fel.......
En annan specialist är Lars Södergård. Han kan allt om olika löpare och vilka tider olika löpare har presterat genom årens lopp. En kunskap som Lars bland annat använde när han i höstas kommenterade New York Marathon på Eurosport. Själv kan jag ingenting om årtal, tider och löpare. Det är precis som med skor. Jag blandar ihop allting.

Som lite kuriosa kring Lars Södergård, och det här med kunskap om vilka tider olika löpare har presterat, så kan ni titta på bilden ovan. Bilden är hämtad från facebookgruppen ”Vi Vallentunalöpare” som jag startade i somras (där Lars är en självklar medlem). När bilden publicerades i facebookgruppen började jag skratta. Men Lars, han skrattade inte, utan Lars var snabb med att påpeka att Anders Gärderud minsann aldrig sprang på 8.02.2 och att bilden var fel. Efter lite googlande har jag kommit fram till att tiden ska vara 8.08.2. Åttan har alltså råkat bli en tvåa, men jag gillar Lars påpekandet eftersom det visar att han kan sin historia.

En annan som kan är Johan Renströms (Hjärnfysikbloggen). Han kan allt om människans fysiologi. Bland annat om kosttillskott och hur det påverkar kroppen. Efter att ha läst Johans senaste inlägg om kosttillskott förstår jag återigen inte hur man kan hålla reda på allt. Kosttillskott är rena djungeln med mat, vitaminer, mineraler, mängden man ska äta, och hur det ska ätas. Jag bara blandar ihop allting.

Som sagt. Jag bara blandar ihop allting, men jag är ändå väldigt glad över att det finns personer som är väldigt duktiga på sin sak, för annars hade det blivit väldigt tråkigt. Jag gillar också att de delar med sig av sin kunskap och jag vill uppmana alla att fortsätta med det eftersom livet blir mycket roligare då.

Just det. Jag höll alldeles på att glömma. Själv kör jag på med mina 15 km rundor som mer och mer börjar likna fartlekar istället för rena distanspass, och om ni vill ha siffror från mina träningspass så får ni titta i min träningsdagbok på Jogg för jag har lyckats blanda ihop allting.

10 kommentarer:

Staffan sa...

Haha, sedär, det har väl med intresse och vad man tycker är roligt antar jag och Löparskor sorterar där under hos mig :-)

Björn Suneson sa...

Känner igen mig, jag är också "blandmissbrukare".

Lennart sa...

Staffan - Precis som är det nog :-)!

Björn - :-)! Hoppas det gick bra på Bore Cup. Haft fullt upp så jag har inte hunnit kolla resultatet.

Mikael sa...

Själv kan jag ingenting om löpning. Jag kör mest det jag känner för. Kanske därför jag inte är bättre än så här. Men det känns ganska ok ändå. Att bli mer "kunnig" om träningsupplägg och V02 max (eller vad det heter) för att bli bättre är inget alternativ heller :)

Unknown sa...

Du och dina inlägg, du bryter verkligen mönstret inom löparbloggar. Tack för det!

Staffan sa...

Mikael, varför är det inte "ett alternativ" att bli mera "kunnig" som du uttrycker dig? Du får bestämma dig, antingen har du tuffa målsättningar och då är det väl bättre att du lär dig om träning och tränar mot de målsättningarna, eller så springer du utan målsättningar bara för att det är skönt och struntar i all teori m m. :-)

Lennart sa...

Mikael - Det viktigaste är att du gör det du vill och det du mår bra av :-). Petra Månström driver också frågan om att träna för att må bra utan prestationskrav. Viktigt att du mår bra :-)

Andreas - Tack! Kul att du säger det :-)!

Staffan - Ja, halvmesyrer kanske inte leder någonstans :-)

Mikael sa...

Att bli mer kunnig om Vo2 max, glykogendepåer kommer inte göra mig snabbare och jag har inte det intresset för löpning förutom att jag tycker det är kul att springa.

Johan Renström sa...

Haha, kul att bli kallad expert. Men jag är ganska snurrig också och har ingen koll på skor, märken och prylar och sånt:)

Lennart sa...

Mikael - :-)! Viktigast att du har kul :-)!

Johan - Jag tycker du har väldigt mycket substans i dina texter så för mig är du lite av en expert :-)!