lördag 21 september 2013

Tills det ljusnar

Det finns nästan alltid två sidor av tillvaron. Det kan finnas en svart sida, och en vit sida, men ingenting är helt svart eller vitt.

Mårten Klingberg har skrivit en bok som heter "Tills det svartnar". Den boken ger en sida av tillvaron. Den sidan som består av målsättningar, fokusering och hårdträning.

Den andra sidan av tillvaron gav Mårten Klingberg i sitt föredrag i anslutning till Sicklaloppet. Ett intressant föredrag.

Ett föredrag som inte bara handlade om hårdträning, utan ett föredrag som även handlade om andra funderingar. Funderingar kring syftet med träningen. Funderingar kring varför. Vad är poängen? Vad är belöningen?

I anslutning till dagens föredrag passade jag på att köpa ett
signerat exemplat av Mårten Klingbergs bok "Tills det svartnar".
Min egna reflektion av dagens föredrag är att det svarta och det vita är beroende av varandra. Det ena existerar inte utan det andra. "Tills det svartnar" fungerar inte utan "Tills det ljusnar".

Dagens träningspass blev ett kort tävlingsförberedande pass inför Sicklaloppet imorgon.

4 kommentarer:

Alexandra sa...

Intressant bok! Kanske man skulle köpa!

Lennart sa...

Alexandra - Den innehåller samlade krönikor från RW och från bloggen. Efter att ha tittat lite snabb i boken så är det mycket mer än vad jag trodde :-)!

Det är en ganska rolig bok :-)!

Andreas Åkesson sa...

Lycka till imorgon, så kanske vi ses i vimlet! (:

Lennart sa...

Andreas - Tack! Jag såg faktiskt dig innan starten när jag stod och stretchade, men jag han inte gå fram eftersom det bara var ett par minutet kvar till start.

Hoppas det gick bra för dig!