söndag 22 september 2013

Ett perfekt skitlopp

Sicklaloppet är ett väldigt bra arrangemang. Det var hur lätt som helst att hitta parkering, hämta nummerlapp, och hitta allt annat vi löpare kan tänkas behöva.

I kuvertet med nummerlappen fick vi också parkeringstillstånd, bankartor, kartor över start och målområdet och annan nyttig information. Helt perfekt. Jag kan inte klaga på någonting.

Arrangörerna ska ha en jättestor eloge för arrangemanget, men jag själv därmot. Jag borde skämmas.

I allt det perfekta lyckade jag med bedriften att genomföra ett riktigt skitlopp. Det kändes bra till en början, till en början höll jag mig till planen som var 4 min/km, men redan vid 5 km, på 20:22, hade jag tappat några sekunder, och det värsta av allt var att jag var trött. Riktigt trött.

I det lite backiga partiet mellan 5-7 kilometer orkade jag inte alls hålla farten. När jag sprang där i backarna och slet hörde jag någon ropa "kom igen Lennart". Det var Morgan som ropade och hejade på mig. Det är alltid kul att träffa Morgan eftersom han är en väldigt glad och positiv person.

Jag gillar Morgan. Morgan tränar ingenting, men han springer ändå maran på 3:30, och vid 6 kilometer sprang han om mig.

Knäckt av att Morgan, som inte tränar någonting, sprang om mig avslutade jag de sista 5 kilometrarna på 21:32, vilket ger en sluttid på 41:54. Ja, och den tiden fick jag slita för.

Just nu blir tiderna bara sämre och sämre. För tre veckor sedan hade jag 41:30 på Kistaloppet, i sämsta tänkbara väderlek, och idag blev det sämre, i bästa tänkbara väderlek. Det känns skit.

16 kommentarer:

Alexandra sa...

Förstår att det känns skit riktigt skit rent ut sagt! MEN du har inget i kroppen? Jag blir fän i med inte av med mitt...Varje pass får jag slita!

Jenny B sa...

Så trist :-(
Kanske dags att minska lite på träningen några dagar? Det är så lätt att fastna i en ond cirkel av
nu-ska-jag-minsann-ta-revanch". Du tränar ju väldigt hårt, med många kvalitetspass. Har det kanske blivit lite för bra?
(Jag har alltså ingen aning, det är bara funderingar från min sida...)

Hoppas i alla fall att du kan känna dig nöjd med att du gav allt du hade!

Håkan sa...

Trist! Hoppas att du hittar vad det är som gör att du inte får ut det du har i kroppen på tävlingarna! För på träningarna verkar det ju gå enligt plan? Kanske dags för en vecka utan träning och låta kroppen återhämta sig?
Själv räknar jag 2013 som ett skitår rent löpmässigt sett där allt gått något eller mycket sämre än jag velat. En tävling kvar bara sedan blir det ny satsning mot ett roligare 2014 (hoppas jag)

Peter sa...

Alltid svårt att veta vad som orsakar formsvackor men just Boreliabakterien är ju en lömsk rackare har jag förstått. Kan kanske ta tid att bli helt återställd?

Martina sa...

Åååå vad jag lider med dig. Jag vet att du har kämpat och önskat, visualiserat och hoppats att utgången skulle bli någonting helt annat.

Själv tycker jag att 42 minuter är en grym tid även om inte du tycker det.

Du är bra Lennart!

Lennart sa...

Alexandra - Jag mår bra, har normal puls och känner mig frisk och kry. Dock ska jag om en vecka åka till öron/näsa/hals kliniken och kolla öronen (de har kännts lite konstigt den senaste månaden).

Jenny - Jag har också tänkt tanken, men det var i tisdags jag tränade hårt sist, och det borde inte påverka så här mycket.

Jag funderar faktiskt på att trappa ner lite de sista 10-dagarna innan loppet.

Håkan - Ja, jag har misstänkt att du inte heller känner dig allt för nöjd.

Sen Arenamilen har jag inte presterat bra, eller också överträffade jag mig själv på Arenamilen. Det är nästan så att jag börjar tro det eftersom jag prestationsmässigt inte har varit i närheten (varken på 5 km eller 10 km) av vad jag presterade på Arenamilen.

Lennart sa...

Peter - Ja, kanske, men jag tror inte det. Jag vet inte vad det kan vara, men det har gått en tid nu så det känns inte helt troligt.

Martina - Ha, ha! Tack! Ja, allt är relativt :-)!

Lycka till!

anneliten sa...

Kanske dags för lite vintervila? Med kravlösa pass. Eller ska du springa Hässelbyloppet som alla andra snabbingar innan vilan?

Henrik sa...

Tråkigt! Men jag stämmer in i vad min fru sa: Du är bra Lennart :-) Du kommer igen! Förhoppningsvis lagom till Hässelbyloppet.

Lennart sa...

Anneli - Ja, först Hässelbyloppet, men det är nästan så att jag börjar fundera på att dra ner lite redan nu.....

Henrik - Tack! Jag hoppas du har rätt! Jag tror faktiskt inte att det här speglar min kapacitet. Det är något som inte stämmer jämfört med tidigare resultat och att jag har tränat bra sen dess.

Staffan sa...

Hmm, tråkigt och lite konstigt. Du gör ju fina pass på träning och borde kunna få ut mera på tävling? Kan du ha kört lite för hårt och vara övertränad? Fast då borde du känna något? Nog bra att kolla upp Om du har någon infektion.

Det är ju tråkigt att inte göra sig själv rättvisa! Hoppas det vänder och du får avsluta säsongen med en positiv upplevelse!

Anonym sa...

Ni kanske gjorde en för tuff öppning? Var det jämna fyror första 3?
Min split brukar se ut som eran när jag har öppnat lite för optimistiskt. I mitt fall runt 3.40-3.45 första kilometern när jag siktat på sub 40.

Vänligen,

Tomas
Lennart sa...

Tomas - Hej Tomas! kan inte påminna mig om att du har kommenterat tidigare. Dock kul att du hörde av dig :-).

Ja, det var jämna km-tider första 3 kilometrarna. Första km på 3:59 så det var ingen rusning från min sida. Tyvärr :-(. Hade nästan känts bättre om det hade varit så för då hade jag haft en förklaring :-). Därmot kanske jag är lite nertränad. Vi får hoppas på det :-)!

Lennart sa...

Staffan - Ja, lite konstigt är det. Den rimligaste förklaringen är att jag kanske är lite nertränad, eller också är det bara så att jag inte är bättre, vilket i och för sig låter lite konstigt :-).

Staffan sa...

Jag tror du är bättre än så här men av någon anledning får du inte ut det just nu. Med min historia så beror på det att Hb-värdet är dåligt vilket jag har lidit av i perioder sedan slutet av nittiotalet. Så var det t ex på Premiärmilen i år.

Lennart sa...

Staffan - Jag har aldrig haft problem med blodvärden tidigare. Det är aldrig någon som har sagt något, och jag har aldrig reflekterat över det, men vem vet. Saker kan ändras..... :-).

Jag kommer inte göra en läkarundersökning på grund av det här, men om jag känner av annat så kanske jag borde gå och kolla.