fredag 6 september 2013

Lite mer glass

Det är fredag lunch. Till efterätt serveras det glass med chokladsås. Det är självservering. Jag kan ta hur mycket jag vill.

Jag tar lite extra glass med chokladsås eftersom jag tränar. Jag tar tre kulor glass med chokladsås. Chokladsåsen är varm och rinner över glassen. Samtidigt som jag äter glassen, stelnar chokladsåsen. Det är gott.

Senare ska jag springa. Tänker att jag kan ta lite mer glass. Jag ska ju ändå springa ett distanspass. Jag hämtar lite mer glass. Den här gången blir det två kulor med chokladsås.

Dagens distanspass blev 13 kilometer i 5:10-fart. Det blev Brottbymilen plus det röda spåret. Det kändes bra.

3 kommentarer:

anneliten sa...

Ytterligare en anledning att springa (om än inte den enda eller den främsta) - att kunna äta mycket glass.

Håkan sa...

Låter som en utmärkt idé att ta lite extra glass då!
Då kan man njuta av både glass och senare ett skönt pass i skogen

Lennart sa...

Anneli - Ja, lite extra energi är alltid bra :-). Dock tror jag också att detta "extra intag" av energi mha onyttigheter också ger oss löpare prolbem med hjärtattacker, blodpropp, etc, etc eftersom många löpare äter mer "godsaker" utan att det syns, dvs vi blir inte tjocka, men våra blodvärden och inälvor påverkas....

Håkan - Ja, glass är gott. oavsett vad jag skrev ovan till Anneli så åt jag lite mer glass på kvällen efter passet :-). Fick lite dåligt samvete då, och jag kanske ska tänka lite mer på vad jag stoppar i mig :-).