fredag 22 oktober 2010

Idag kom det ett roligt brev på posten....

Idag kom resehandlingar och startkort för New York Marathon med posten. Jag fick startnummer 13668 och jag startar i "Orange Wave" klockan 09.40 den 7 november. "Orange Wave" är den andra av tre "waves" vilket betyder att jag kommer att starta ganska mitt i fältet men......

För er som inte vet det så startar inte alla 45 000 löpare samtidigt på NYCM. Löparna startar i 3 st så kallade "waves" (3 st vågor). Varje våg startar med 30 minuters mellanrum och det är ca 15 000 löpare i varje våg. Här börjar man komma till insikt hur stort det här loppet är. Startfältet på Stockholm Marathon är 20 000 löpare i en gemensam start och på NYCM skickar de iväg 15 000 löpare 3 gånger.

I varje våg finns det även ett antal startfållor som löparna slussas in i innan start (precis som på SM). Allt för att det inte skall bli så trångt i början av loppet. Den första biten springer dessutom löparna i varje våg olika banor innan de efter ca 5 km (3.5 miles) får en gemensam bana.

Man kan se att det är olika banor i början av loppet i banbeskrivningen här: http://www.nycmarathon.org/documents/INGNYCM10_Course_Map_For_Media-4.pdf

I banbeskrivningen ser man också att första biten går över Verrazano-Narrows Bridge. Eftersom jag är lite osäker på vad som gäller för bilder (upphovsrätt och sånt...) lägger jag in länkar till bilder på bron här:
Bilden med Manhattan i bakgrunden är härlig va :-). Behöver jag säga att jag ser fram mot loppet :-).

Idag var jag också ute och sprang lite terränglöpning vid Täby IP. Jag tänkte springa lite Fartlek men eftersom det var så mycket snö i spåret gick det inte att springa ordentligt utan det blev 15 km distanslöpning på tiden 1:14:58, 5:00 min/km.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Och det bästa, vet du vad det är? Det är ÄNNU häftigare i verkligheten! You´ll love it!

Unknown sa...

Fasen vad skoj för dig om två år är jag där så jag samlar på all info och erfarenhet.

Peace Love och Löparskor!

Lennart sa...

Hej Ingmarie: Oj då! Det låter inte dumt. Mmm, bara 2 veckor kvar lite drygt....

Hej Jesper: Hmm, hur menar du? Skall du till NY 2012?

snorsportarn sa...

grymt avundsjuk på NY-resan, måste absolut få till en dylik snarast! Börjar bli dags fö pre-race nerverna att börja pirra snart!

Lennart sa...

Hej Snorsportaren! Jag hoppas att du också kommer över till Ny inom en snar framtid.

Just nu går jag och oroar mig för att jag kan bli förkyld på planet över.... Mmmm, Pre-race nerverna finns nog här :-)

MVH