söndag 24 oktober 2010

Härdande Långpass på 32.17 km

Idag gjorde jag det sista Långpasset inför New York Marathon. Det blev 32.17 km, tid 2:39:33, 4:58 min/km. Passet gick bra. Det var ca 1-2 grader varmt, regn och tidvis blötsnö. Delar av rundan gick genom is och slask som inte hade smällt bort sen snöovädret. Kort sagt så måste jag säga att jag upplevde det "härdande". Jag var helt genomblöt när jag kom hem så det blev ingen stretch utan jag gick direkt in, tog ett glas Oboy och duschade. Allt för att undvika förkylning!

Idag mäktade jag också med en lite mer distinkt fartökning de sista 5 km. Kort så blev det så här:
  • 0 -> 27.1 km, tid 2:15:25, 5:00 min/km
  • 27.1 -> 32.17 km, tid 24:08, 4:46 min/km
OK, jag måste nog erkänna att jag ökade farten lite redan efter 25 km eftersom jag ville "snygga till siffrorna lite" fram till 27.1 km :-)

Hmm, sitter också och funderar på hur jag skall försöka springa NYCM. Måste titta lite på banprofilen, återkommer med en plan......

8 kommentarer:

Easec sa...

Då hade du kunnat varit med nere i Skåne, ler!


http://easec-cominghome.blogspot.com/2010/10/markusloppet-dur-moll-dur.html?spref=fb

Erik Aschan sa...

Hej hej!
Har hittat hit precis (via uppsnackstråden du startade ang NYC). Jag ska själv springa min första mara om två veckor. Har haft förmånen att besöka NY många ggr och nu är det dags för tredje löpturen där (de två första var finjoggningar längs vattnet haha). Jag startar också i orange våg. 12e fållan. Vilken fålla startar du?
Jag önskar dig stort lycka till!

Anonym sa...

Wow, 32 km långpass idag! Snyggt kutat! Hyfsad skillnad på förutsättningarna idag jämfört med NYCM...
Tanken att springa längre än 30 km lockar, det kan kalla ett riktigt långpass i ordets rätt bemärkelse.

Unknown sa...

Härligt jobbat ser fram mot när jag kan haka på dina härdande långturer.

Peace Love och Löparskor!

Lennart sa...

Hej Easec: Välkommen hit. Det ni gjorde igår var ännu tuffare än vad jag presterade! Ni såg ut att ha en härlig tävling igår. Grattis!


Hej Erik! Härligt att du också hittade hit. Jag startar i 13:e fållan. Går och funderar på om man kan seda upp sig när man hämtar nummerlapparna. Skall undersöka det.


Hej Hempa: Långpassen kan vara lite jobbiga, man behöver ett tydligt mål för att orka ge sig ut på det. Du är snart över 30 km och när SM närmar sig blir du nog farlig :-)


Hej Jesper: Din tid kommer, det lovar jag :-). Vi kommer nog se dig på långlopp snart också :-).

Lars sa...

Det här känns galet stabilt. Ska bli kul att ta del av dina "sista" tankar inför loppet.

Petra sa...

Nu ar det riktigt nara!! Jisses vilka bra langpass du har fatt till nu den senaste tiden (och det har passet i snoslask dessutom!!). Sager som Lars ovan, som lasare ar det jatteskoj att fa "vara med" innan loppet. Med all den har traningen du har lagt ned tror jag det har kommer att ga galant!

Lennart sa...

Hej Lars: Tackar, hoppas bara det fungerar på tävlingsdagen :-)

Hej Petra: Tack för dina vänliga ord. Jag hoppas att du har rätt. Du slipper snöslasket :-).