fredag 18 september 2015

Jag är i chock

Efter inlägget ”Mer pengar till elitlöparna” har jag hamnat i ett chocktillstånd. Vad är det med folk egentligen? Jag tyckte inlägget var populistiskt och jag trodde att inlägget skulle generera positiv respons som till exempel; Bra Lennart!!! Jag håller med, mer pengar till eliten!!! Men så blev det inte. Tvärt om. Det blev mest gnäll (som vanligt…..).

Enligt kommentarerna (på Jogg och här på bloggen) så verkar folk inte vilja ha prispengar på tävlingar. Istället verkar de vill ha någon form av förfarande där arrangörsklubben tar allt överskott från tävlingarna och sedan portionera ut pengarna till klubbens egen verksamhet (och egna elitlöpare) som det passar.
Inga prispengar till de här grabbarna
Är det verkligen så alla tycker att det ska vara? Är svenska klubbar så rädda för att det ska komma utländska löpare och springa hem prispotten. Så rädda att de inte delar ut några prispengar alls? Egna elitlöpare får ju ändå lite från klubben och överskottet från tävlingen.

Själv är jag helt i chock. Klart det ska finnas prispengar till de som vinner. Precis lika självklart som att överskott från olika tävlingar ska gå till arrangörsklubben och dess verksamhet, både till ungdomsverksamhet och till elitsatsning. Det ena utesluter så att säga inte det andra.

4 kommentarer:

Johnny sa...

Att avsätta en liten summa till vinnarna omöjliggör ju inte direkt att den största delen av överskottet kan gå tillbaka in i klubben. Varför är allt så svart eller vitt nu för tiden?

Delar ofta dina åsikter och så även i detta fallet. Även om det innebär att de små lokala lopp jag lyckas placera mig på, kommer locka snabbare löpare och därmed minska mina chanser till pallplaceringar avsevärt :-)

Lennart sa...

Johnny - Jag tror att du fortfarande skulle komma på pallplats och jag skulle bli jätteglad om du vann lite pengar. En viss del av min anmälningsavgift får jättegärna gå till en vinstpott. Jag har inga problem med det :-).

Johnny sa...

Jag har inga problem att mina pengar går till vinster, tvärtom skulle jag föredra det med tanke på hur dyra en del lopp är. Och skitsamma om jag vinner något, det borde vara så helt enkelt. Tror löpningen skulle tjäna på det.

Lennart sa...

Johnny - Kul att du håller med för den här gången tycker jag verkligen precis som jag skriver :-).

Nu ska jag läsa om hur det gick för dig på Topploppet :-)!