tisdag 8 september 2015

Gnälliga Motionärslöpare

Tycker motionärslöpare gnäller väldigt mycket. De bara gnäller och gnäller. Framförallt efter stora motionärslopp som Göteborgsvarvet och Midnattsloppet, men det gnälls även på prylar och utrustning. Elitlöpare däremot. De gnäller aldrig.

Det finns ingenting som en motionärslöpare inte gnäller på. Det är fel på ditten och datten. Det var trångt. Km-markeringen stod fel. Snäva kurvor. Dåliga omklädningsrum. Servicen efter loppet var dålig. Dålig goodiebag. Skorna gick sönder efter 40 mil. Regnjackan är dålig. Kompressionsstrumporna är inte bra, osv, osv.

Det tar aldrig slut. Motionärslöpare kommer alltid på nya saker att gnälla på. Från elitlöpare har jag aldrig hört att en km-markering stod fel eller att det var snäva kurvor. Ännu mindre att goodiebagen eller att regnjackan var dålig. Aldrig hört något gnäll alls.

Eliten kanske fokuserar på andra saker än på att gnälla. De kanske fokuserar på att springa fort, och det gjorde jag också idag när jag under dagens distanspass sprang en fartökning över 2.5 kilometer i 4:15-fart i terrängspår.

Men det är klart, 4:15-fart tycker inte eliten är så fort. Fast och andra sidan så blåste det på mig en gång. Ja, se där. Bara en sån sak. Att det alltid ska hända mig……

4 kommentarer:

Morgan Sturesson sa...

Jag tar mig alltid rätten att gnälla när någon tagit betalt för något och sedan inte levererar enligt förväntan. Där skiljer jag inte på motionslopp och andra tjänster eller produkter.
Om eliten inte gnäller lika mycket så beror det kanske antingen på att de är färre än motionärerna eller helt enkelt på att de faktiskt inte betalat något.

Lennart sa...

Bra Morgan! Det tycker jag du ska fortsätta med.

Ang att elitlöpare inte har betalat något så är det nog rätt. Dock tycker jag att arrangörerna kunde ge startpremier till några av de bästa och även stå för prispengar till de 3 bästa. Detta så att en elitlöpare kanske kan dra in typ 10 000 på en helg och kunna leva lite mer på sin idrott.

Visst, vissa har inte betalt något, men de får väldigt lite också så lite mer "gnäll" kanske hade varit på bra :-).

Mvh

Mikael sa...

Om det är ursäkter eller gnäll låter jag vara osagt.
Varje gång en motionär inte får till loppet så är det väldigt något annan än en själv det är fel på. Oftast är det banan som kuperad (oavsett hur flack den är), blåste för mycket, för varmt m.m.

Lennart sa...

Mikael - ha, ha! Ja, vi har alltid något att skylla på. Jag menar, ta som ex när en kontrollmätt 10 km bana visar sig vara 10.2 km på GPS:en....... :-).

(Skoja bara. Gjorde lite parodi på alla som tror att GPS:en är exakt....)