lördag 11 april 2015

Nu är det slut med flumlöpning

Det är väldigt mycket ”feeling good löpning” för tillfället. Överallt tränas det i snygga träningskläder utan ambitioner och målsättningar. Överallt finns det löpare som håller på att flumma runt i skog och mark. Löpare som är livligt påhejade av diverse flum-löparbloggar.

Jag har själv flummat runt i träningskläder. Hela vintern har jag flummat runt, men idag var det slut med det. Idag blev det 5*800 meter på bana i överfart med lång vila. Det är så långt ifrån flumlöpning i skog och mark man kan komma.

Inför passet hade jag en plan, en målsättning, en plats och en exakt distans. Allt uppmätt, beräknat och klart. Planen var 3:45-fart, och det betyder exakt 3:00 min per 800-ing, exakt 1:30 per varv, exakt 45 sek per tvåhundring och exakt 22.5 sek per hundring. Det är bara att springa. Bara att stämma av tempot vid varje hundrametersmarkering. Inget flum alls.

När jag startade första intervallen kände jag direkt att 3:45-fart kommer bli tungt. Insåg att min plan var för ambitiös, och efter första hundrameterspasseringen planerade jag om. Det blev huvudräkning i 3:55-fart på bortre långsidan, och redan vid tvåhundrametersmarkeringen hade jag räknat ut nytt tempo, nya varvtider och nya hundrameterspasseringstider. Inget flum alls.

Tempot på intervallerna blev ca 10 sekunder långsammare än ursprungsplan, men det är bara att erkänna. Jag är inte där för tillfället, men snart, snart är jag där. Jag ska bara träna lite först. Efter lite träning ska tempot bli 10 sekunder snabbare per 800-ing. Minst.

Tempot på intervaller blev 3:54 – 3:58 – 3:54 – 3:56 – 3:56 med gåvila som varade mellan 3:30-4:00 minuter.

2 kommentarer:

Anders sa...

Härligt, bra kämpat. Att inte ge upp när planen spricker utan räkna om och jobba lika hårt på nya nivån tyder på mental styrka.
Som du skriver så är du säkert snart där.

Lennart sa...

Anders - Ja, jag har gjorde det förut så det ska nog gå bra. Dock var jag lite yngre så men vi kör ändå :-)!