torsdag 13 maj 2010

Backintervall

Efter att ha haft krypande huvudvärk under dagen lyckades jag sova en liten stund på eftermiddagen och när jag vaknade var huvudvärken nästan borta. Den var i allafall tillräckligt borta för att jag skulle gå ut och köra ett pass backintervall. Har varit osäker länge om jag skulle köra backintervall, lång intervall eller en kombinerad variant (som Ellinor tipsad om), men det blev till slut backintervall. Backen är ca 280 meter lång. Tiderna blev följande:

Rep 1: 01:04, 3,49 min/km
Rep 2: 01:07, 3,59 min/km
Rep 3: 01:05, 3,52 min/km
Rep 4: 01:06, 3,56 min/km
Rep 5: 01:06, 3,56 min/km
Rep 6: 01:06, 3,56 min/km
Rep 7: 01:07, 3,59 min/km
Rep 8: 01:07, 3,59 min/km
Rep 9: 01:07, 3,59 min/km
Rep 10: 01:05, 3,52 min/km

Träningspasset innehöll också uppjogg och nerjogg på sammanlagt 3 km i 5:20 tempo. Det känns skönt att jag fick till det här passet tillslut.

11 kommentarer:

Ingmarie sa...

Nu funkar det så jag med kan kommentera! Kul! Backe är ett riktigt "Runner´s gym". Tokbra träning!Skönt att skallebanken försvann. Kanske bara är vädret? (Alltid bra att skylla på...)Ska bli spännande att följa din resa!

Lennart sa...

Hej!
Kul att det fungerar nu. Tror faktiskt att det var vädret :-). Kan ibland känna mig lite "tung i huvudet" innan lågtryck kommer in.

MVH
Lennart K

Anonym sa...

Backträning är toppen! Personlig favorit bland träningspassen är motionsspår i kuperad terräng med härliga backar att ösa på i. Kanon för ben och lungor.

Anonym sa...

McMillans kalkylator funkar ju bra. Kastade in min tid på halvmaran från i lördags och resultatet diffade 15 sek mot PB på milen som är fyra veckor gammalt.

Lennart sa...

hej Hempa,
Ja backe tar bra, måste träna det snart igen. Synd att "huvudet inte riktigt var med idag".

Tror att du sänker ditt PB på Milspåret också. Var diffen plus eller minus på McMillans?

Ellinors dröm sa...

Vad skönt att du kom ut. Jag känner igen det där med "väderkänningar" i kroppen när vädret slår om.

Lennart sa...

Hej Ellinor,
Det där med "väderkänningar" är intressant. Många har det men jag tror inte någon vet riktigt varför.

Tror du fick ett riktigt bra pass igår!

MVH

Anonym sa...

Har för mig att jag läst dig skriva ett träningsförslag för enbart milträning? Funderar på hur jag ska fördriva sista veckan för bästa effekt.
Diffen blev åt fel håll, 43.20 den 17/4 och 43.36 enl kalkylatorn.

Lennart sa...

Du gjorde en bra halvmara precis så distansen borde inte vara några problem och så här nära Milspåret skulle jag inrikta mig på tröskelträning och träning i överfart för att vänja kroppen för ett lopp på en mil.

Sista veckan skulle jag först köra en intervall (tusingar), vila en dag, och sen en snabbdistans (ca 8 km) på tröskeln.

Skulle också ta två vilodagar innan loppet (eventuellt jogga i mycket lugn fart 4-5 km dagen innan).

Hoppas att det går bra nu!!!

Måste avslöja att jag är sugen på att ställa upp själv. Sprang förra året och fick nog betala för det på maran 10 dagar senare. Tog helt enkelt ut mig för myckt på Milspåret och kom aldrig riktigt tillbaka. Vågar inte göra om det.

Lennart sa...

Hempa:
Vill tillägg en sak. Det är viktigt att du inte tar ut dig för mycket så här nära loppet och känner du att det sliter mer än det tar så dra ner på farten eller ta bort någon intervall.

Återigen. Lycka till!!!!

MVH

Anonym sa...

Tack för tipsen!! Körde tusingar igår och det blir snabbdistans på måndag eller tisdag. Har fasligt svårt för det där med tröskelträning. Enligt laktattest är tröskeln 157 bpm och därför kör jag i närheten av den pulsen. Blir utöver snabbdistans ett snabbt pass till på torsdag innan jag mer eller mindre vilar till tisdag.

Ska du springa maran i år också kanske du ska undvika milspåret. Läste att roadrunner står över milspåret pga kommande marathon.