söndag 2 maj 2010

Funderingar under ett långpass


Många undrar vad man funderar på under ett långpass på ca 3 timmar. Jag vet inte riktigt själv eftersom jag brukar glömma bort det. Fokuserar helt enkelt på löpningen. Under det senaste långpasset tänkte jag att jag skall försöka reflektera lite på vad jag reflekterar över (japp, här blev det rundgång) när jag är ute och springer. På det senaste långpasset tänkte jag bland annat på:
  • 35 km, de är långt det. Det är som att springa in till stan plus 1 mil till.
  • GysingRunners World skriver bra krönikor och intervjuer, mmm han är en duktig löpare också, 46 år och gör 3.10 på maran.
  • Vad skall jag skriva på min nya blogg idag då?
  • Bloggen inspirerade mig att springa dagens långpass. Tanken var att den skulle inspirera andra. Jag kanske är lite ego :-). Just nu skriver jag en blogg som ingen följer (ännu). Det var bra att bloggen i alla fall inspirerade mig.
  • Hälsporre är inge roligt att ha.
  • Hur kan Haile Gebrselassie springa 2:03:59 på en mara? Det är ca 29:15 per mil, 2:58 per km!
  • Många är ute och springer idag, kul, jag hälsar lite på dom jag möter.
Och så här går det på. Sen måste jag erkänna att det är mycket huvudräkning också på km tider, tempo, milpasseringar, etc. Utöver det visualiserar jag målbilder i huvudet som till exempel målgång på maran, osv.

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Hej! Jag är "granne" från Kårsta! Imponerande med långpasset! Att springa maran på 3:45 blir en baggis. BRa jobbat!

Lennart sa...

Hej!!!
Första responsen på min blogg, kul och tack Magdalena!!!!

Tror också att 3:45 skall gå bra. Synd att jag inte kunde vara med på Kårstajoggen ni arrangerade igår. Såg er video och ni verkade ha kanonkul. Härlig gemenskap!

MVH
Lennart