onsdag 19 maj 2010

Gjorde några inköp idag

Igår kväll blev vaden värre. Det var lite tråkigt att upptäcka att jag var tvungen att halta när jag gick. När jag vaknade i morse blev jag positivt överraskad över att vaden kändes mycket bättre. Tror att ormsalvan gav bra resultat igår och ökade blodcirkulationen, skall fortsätta med den. Har förhoppningar om att kunna gå ut och springa lite lugnt imorgon eller på fredag.

Efter att ha fått lite tips här på bloggen (tack för det, det uppskattas!!) gick jag ut och handlade idag. Det blev:

  • Vitamintabletter, Mitt Val Sport, med Magnesium, precis som rekommenderat :-)
  • Kompressionsstrumpor, ja det var lika bra.....
  • Esberitox, mot förkylning. Måste snart starta min anti förkylningskur som består av Esberitox och två frukter per dag.
  • Keps, hmm, det känns nästan lite löjligt så här efter Claes Runheims påpekande i Runnes World men det är bra att ha om det blir soligt.

Ganska tvärsäker på att vaden kommer att bli bra fram till maran den 5 juni men det här har satt sig psykiskt. En tanke som går i huvudet är "tänk om det börja kännas i vaden redan efter 3-4 km på maran". Funderar på om jag skall gå ut lugnare på maran de första 5 km, kanske 5:10 tempo för att sedan öka mot 4:50 tempo när kroppen har blivit lite varm.

Målet nu är att försöka springa lite lugnt innan helgen och genomföra ett 30 km långpass på söndag. Kommer att köra med kompressionsstrumporna på varenda pass fram till maran.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Magnesium är superviktigt. Du kan lätt ta 600mg/dag. Svårt att överdosera om du inte vräker i dig mängder men blir du lös i magen så dra ner på det.
Esberitox är guld. och D-vitamin. :-) 2000E/dag.det kommer att bli kalasbra den 5:e!

Lennart sa...

Hej Ingmarie,
Tack för de goda råden. Då är jag ute på rätt väg. Dina ord väger vääääldigt tungt.

Skall titta lite på mitt dagliga D-vitaminintag.

MVH

Ingmarie sa...

Inte FÖR tungt bara. Man ska lita på sin egen känsla med. :-)