tisdag 11 maj 2010

Distanslöpning, 12.3 km

Klockan 21:15 kom jag äntligen ut på min träningsrunda efter en hektisk dag. Första tanken när jag kom ut var "det är fortfarande ljust!!!". Den ljusa vårkvällen inspirerade mig och temperaturen var helt lagom för löpning och de ledde mina tankar in på hur det var för ca 3 månader sen.

Då var jag ute mörka kvällar i - 10 grader och försökte springa 2500 meters intervaller i snömodd. Det var inte kul. Kommer ihåg att intervallerna låg på ca 4:30 fart (och då tog jag i). Det kan man jämföra med dagens pass som var en vanlig distanslöpning i stegrande fart. Sträckan blev 12.3 km på tiden 56:06 vilket motsvarar 4:34 tempo (och dagens pass hade jag kunnat springa fortare).

Det som är bra med dagens runda är att de lättare partierna är i början och på slutet går det mycket uppför. Det är inga branta backar på slutet men i och med det högre tempot och att det är lite motlut ligger jag de sista 20-25 minuterna "på" eller "strax under" tröskeln. Det blir lite tröskelträning också. Känns som att de här rundorna tar bra.

Inga kommentarer: