måndag 3 maj 2010

Proviant inför maran

Köpte lite proviant idag inför de sista långpassen och Stockholm Marathon.

Det blev Maxim Energy gel. Den fungerarade på Åland Marathon och Berlin Marathon och det är dumt att ändra på ett fungerande koncept. Synd bara att den här gelen är lika "äcklig" som annat energitillskott som finns att köpa (bars, gel och annan sörja). Det enda som fungerar riktigt bra för mig är vanliga bullar och banan men det är lite svårt att ta med sig, det tar för mycket plats och går inte ner i fickorna (i den mån det finns fickor på träningskläder). Jag får helt enkelt äta den här "äckliga" gelen och vara nöjd med det, har inte hittat något annat som fungerar bra.

Det här är det minst "äckliga" som finns att köpa och som samtidigt går ner i fickorna :-).

4 kommentarer:

Staffan sa...

Hej Lennart - Vi är ganska lika, manliga löparbloggare och familjefäder som närmar oss 40 och med ungefär samma målsättningar!!

Jag siktar också på milen sub40 så småningom, har aldrig tävlat på 10km men tränat på 42:14 och halvmaran på 1:30 - hoppas kunna slå det på Kungsholmen Runt på lördag!!

Maran på 3:30 klarade jag av förra året och hoppas/drömmer nu om maran på 3:15 i år i Stockholm!

Jag tycker du ligger på en väldigt bra mängd inför maran!

Mvh
Staffan

Lennart sa...

Hej Staffan,
Kul att du hittade in på min nya blogg. Har faktiskt lagt märke till din blogg också. Namnet "4:30 fart genom tillvaron" fångade så klart min uppmärksamhet.

42:14 på träning! Då är du nog bra nära 40 på tävling. Hässelbyloppet i oktober kanske kan vara något. Det är en snabb bana.

Jag skall titta in på din blogg och se hur det går på lördag och på Stockholm Marathon.

Lycka till!
Lennart

Staffan sa...

Hur transporterar du förresten de där gelerna på maran - håller du dem i handen, jag springer i tights som bara har en minimal ficka bak och där fick jag in två minituber med gel förra året...känns jobbigt att springa med dem i handen...

Lennart sa...

Hej,
Tar inte med mig alla fyra. De är till långpassen också.

På maran tar jag med mig en i fickan som finns bak på tightsen. Man får rätta till och ha sig så det är inte perfekt. Eventuellt att jag tar med mig två och då hamnar den ena i handen.

Tycker inte att det finns någon riktigt bra lösning på det här.