söndag 16 maj 2010

Långpass, 32 km

OK, idag var det tungt, riktigt tungt. Jag är helt mör både fysiskt och psykiskt.

Målet för träningen var 32 km med fartökning sista 12 km men idag ville det sig inte, jag orkade inte idag så någon fartökning blev det inte, snarare en fartminskning. Jag är glad att jag lyckades springa 32 km.

Jag hade i och för sig mina aningar om att det kunde vara lite fuktigt i luften och att det eventuellt skulle bli tung idag så jag la ut ett ordentligt förråd med frukt, gel, vatten och sportdryck i Carporten (bilden). Idag sprang jag förbi mitt hus två gånger och fyllde på med mat och dricka så jag slapp bära med mig så mycket.

Summerat: 32 km, tid 2:41:31, 5:03 min/km.

Nu fick sig självförtroendet sig en liten "knäck" också. Ja, ja, det är bara att jobba sig tillbaka, det gick ju bra förra veckan.......

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Så där är det...Ge inte upp!Tre veckor kvar varav två lugna. Det grejar du!

Anonym sa...

Jag hade en liknande upplevelse igår då jag försäkte mig på att runda Vallentunasjön i stekande sol och hetta. Det gick åt skogen. Stumnade totalt av alla backar och värmen och hade för lite vatten och ingen energi.
Men man lär sig av misstagen och nästa gång blir det bättre?

Peter

Lennart sa...

Hej Ingmarie: Helt rätt. Jag kan inte ge upp nu! En tuff vecka till och sen nedtrappning. Måste erkänna att när jag skrev inlägget var jag fortfarande "mentalt nere" men nu känns det lite bättre. Måste jobba lite med positiva målbilder och att jag har presterat bättre så sent som förra veckan. Det är bara att ta tag i det igen...

Hej Peter: Ja, man lär sig av erfarenheten och så får man undvika det man gjorde fel. Det blir bättre. Man får analysera vad det berodde på, väder, vad åt jag innan, vad åt jag under passet, vad drack jag före och efter, osv. Det blir bättre.

Staffan sa...

Bra jobbat!! Vi är visst många som varit ute och sprungit 30km eller mer idag!

Nu närmar det sig!

Lennart sa...

Hej Staffan,
Nöjd att jag kom igenom. Börjar komma över dagens pass nu.

Såg att du hade ett kanonpass idag. Du verkar stark nu! Måste kännas bra så här nära maran!

Anonym sa...

Positiva målbilder är som sagt viktigt. Tre veckor kvar, är övertygad att du kommer vara i toppslag när startskottet ljuder.

Lennart sa...

Hempa: Hoppas du har rätt. Jag tror det. Jag hade mängdrekord förra veckan följt av distanslöpning och backpass. Det måste ha slitit lite.