söndag 18 januari 2015

Sönderslitna och krossade muskler

När man blir skadad inom löpning är det ofta en muskel, en sena, eller ett ligament som går sönder. Riktigt så är det inte när man blir skadad inom slalom. Då går flera muskler, flera senor, och flera ligament sönder. Det känns så i alla fall.

Efter min vurpa på slalomskidorna känner jag mig svag i ryggen, eller rättare sagt där rumpan övergår till rygg. När jag vurpade var det nog inte bara en muskel som gick sönder. Det var nog flera muskler som gick sönder. Flera sönderslitna och krossade muskler.

En fantastisk bild från Åre som växthuseffekten
snart omöjliggör.
Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att jag för tillfället har så många muskler i ryggslutet. Jag blir fort trött där. Reflekterade lite över det efter fredagens pass över 5 km i 5:25-fart. Reflektioner som återkom efter dagens pass som jag avbröt efter 6 kilometer i 5:17-fart. Avbröt på grund av att jag kände mig trött och konstig i ryggslutet.

Det gör inte ont. Inte när jag springer. Känner mig bara svag. Sladdrig. Jag kommer nog få jobba lite på det här innan jag är tillbaka fullt ut. Det blir lätt löpning en tid framöver. Lite slalom blir det också. Lätt löpning varvat med lite slalom.

2 kommentarer:

Håkan sa...

Stämmer nog att ryggen och musklerna där fått sig en ordentlig smäll/uttöjning.
Du kanske ska gå till naprapat och kolla upp så kan du få tips på bra ryggövningar för att komma tillbaka i storform?
Krya på dig!

Lennart sa...

Håkan - Ja, men det gör inte ont så. Det känns dock bättre nu än vad det gjorde innan jag sprang :-). Jag tror bara att det behöver lite tid.