måndag 26 januari 2015

Distraktioner

Distraktionerna finns överallt. Jobb. Hus. Vänner. Familj. TV. Överallt finns distraktioner som avleder mina tankar från löpning.  Tankarna avleds till annat, andra saker som får löpningen att verka torr, tråkig och enformig.

Vinteridrotterna och dess gemenskap med naturupplevelser tillsammans med familj och vänner lockar för tillfället mer än löpningens ensamhet. På senare tid har jag dock börjat fundera på om distraktionerna kanske inte bara är distraktioner. Distraktionerna kanske börjar bli permanenta. Jag kanske börjar tappa intresset för löpning. Andra saker kanske intresserar mig mer.

Slalom. GoPro. Toppen av ett fjäll.
En distraktion som är svår att bortse ifrån
Vad är löpningens ensamhet jämfört med vinteridrotternas naturupplevelser och dess gemenskap tillsammans med familj och vänner? Svaret på frågan är självklart. Ingenting. Logiken är svår att bortse ifrån. Den finns där. Logisk. Sund.

Det finns också än mer djupare logik. En paradox. En paradox där det kanske är löpningen som ger mig möjlighet att ägna mig åt alla distraktioner. Vinteridrotter. Slalom. Vänner. Familj. Utan löpningen kanske jag inte hade varit i tillräckligt god fysik form för att ägna mig åt alla distraktioner. Löpningen utgör så att säga grunden till allt det roliga.

Den paradoxala insikten får mig att fortsätta träna löpning, även om det känns tungt. Att byta om och gå ut och träna löpning ensam en mörk och kall vardagskväll lockar inte. Det lockar inte alls, men ändå sprang jag 15 kilometer i 5:08-fart idag. Jag sprang efter jobbet. I mörkret. Ensam. Men mina tankar, mina tankarna var någon annanstans.

4 kommentarer:

Andreas Åkesson sa...

Selfiekungen nummer ett.

Lennart sa...

Ha, ha. Ja, nu är det min fru som har tagit bilden så en riktig selfie är det inte.

Dock sitter GoPro kameran på en 48 cm selfiepole. Har en selfiepole på 78 cm också så lite selfiekung kanske jag ändå är :-).

Urban2014run sa...

Vill man hålla på med annan konditionskrävande aktivitet så är ju löpning det säkraste kortet. Men sett över livets cykler så finns det alltid stunder då man byter fokus.

Lennart sa...

Urban - Precis. Bra skrivet. Just nu kanske jag har bytt fokus lite. Det är bara nyttigt :-)!