tisdag 20 januari 2015

Bekräfta läsaren

Jag förstår inte de bloggare som inte bekräftar sina läsare. De läsare som läser och tycker något. De läsare som genom kommentarsfältet tycker något. Som bloggare kan man åtminstone besvära sig med att svara på, eller bekräftar en kommentar, när en läsare tycker något.

Det är inte alla bloggare som besvärar sig med att bekräfta läsaren. Jag vet inte riktigt varför de inte bekräftar läsaren, men jag har lagt märke till att det alltid är samma bloggare som inte gör det, och att det är vanligare på de stora bloggarna.

Är de stora bloggarna nonchalanta? Jag vet inte, men på min blogg, en lite mindre blogg, bekräftar jag alltid läsaren. Jag besvarar alltid en kommentar. I alla fall så länge det inte är en "hatare" eller ett litet otrevligt "nättroll" som kommenterar. Fast "hatare" och "nättroll" har jag aldrig råkat ut för.

Några "nättroll" eller andra troll råkade jag inte heller ut för under mitt senaste distanspass över 11 kilometer i 5:10-fart.

10 kommentarer:

Johnny sa...

Har kommenterat några större bloggar vid några olika tillfällen. Inte vid ett enda tillfälle fick jag svar, trots att jag såg att det kom svar på senare kommentarer. Lätt beslut att inte fortsätta läsa efter det...

Svarar alltid på kommentarer och om jag inte gör det någon gång så är det garanterat ett misstag.

Lennart sa...

Johnny - Jag håller helt med. Är bloggare inte intresserad av att kommunicera eller "interagera" med sina läsare tappar jag snabbt intresset.

Skulle jag inte ha besvarat en kommentar på denna blogg så är också det ett misstag från min sida, eller att jag sitter otillgängligt till. Det hör i alla fall till undantagen :-).

Staffan sa...

Jag håller också helt med e båda och svarar alltid på kommentarer och tröttnar på bloggar där jag inte får svar.
Sedan finns ju enstaka bloggar som får hundratals kommentarer på varje inlägg och då kanske det blir en omöjlighet att besvara dem alla men det känns ofta som om de bloggförfattarna inte ens försöker interagera.

Lennart sa...

Staffan - Nä så är det så klart. Får man hundratals kommentarer så går det inte att hålla reda på allt. Det hade jag inte heller klarat :-).

När jag tänker på det så tror jag inte att så många löparbloggar har det problemet med 100-tals kommentarer :-) och ointresse eller nonchalans känns lite närmare :-)!

Staffan sa...

Haha, nä precis, nischade bloggar om t ex träning blir nog sällan så stora :) Av ren nyfikenhet gick jag in några gånger på ett par av landets allra största bloggar alla kategorier, t ex någon modeblogg och "Underbara Klara" och det var fascinerande! 350 kommentarer om ett foto på jacka eller 150 kommentarer på ett recept om...tomatsoppa... :-) Som sagt fascinerande! Även om man kanske inte fixar att svara alla personligen med den volymen kommentarer (ens om man bloggar på heltid vilket dessa gör) så kan man svara något allmänt för att visa att man bryr sig :)

Lennart sa...

Staffan - Exakt så tänker jag. Något litet och generellt kan man ändå besvära sig med.

En lite "tummen upp" funktion som på Facebook kanske hade varit bra i kommentarsfältet för då kan man ändå trycka på den för att visa att man läst :-). Har man tyckt "tummen upp" på alla kommentarer utom på några så ger det också en signal till den som har kommenterat :-). Bara det händer någontiong.

kim sa...

Håller med till 100% :-) Måste få säga att det är märkligt om det är så att man låter de gå obesvarade.

Lennart sa...

Kim - Ja, visst är det märkligt, men somliga verkar inte bry sig.

Anonym sa...

Min egen högst ovetenskapliga analys efter att ha tittat runt lite på de större träningsbloggarna är att det handlar om nån slags social fobi.

En av de större träningsbloggarna erkände att hon sällan svarar i telefonen om hon inte känner igen numret som ringer, och kanske är det samma för bloggkommentarerna? De svarar på de som de känner igen och låter de andra vara?

Skulle vara intressant att få höra av nån av dem här, men det tror jag inte vi kommer få göra.

Lennart sa...

Anonym - Ja, det var på bloggen "Träningsglädje". Jag såg de inlägget jag också.

Det var faktiskt ett av hennes inlägg som jag kommenterade på Jogg som jag inte har fått svar på, och som är grunden till detta inlägg. Hennes inlägg handlade om en film och eftersom jag gör lite film själv så kommenterade jag samt ställde en fråga, men har inte fått någon respons.