torsdag 30 december 2010

Nyårsloppet, Vallentuna

Då så, nu är det sista kvällen innan Nyårsloppet i Vallentuna och jag vill dela med mig av mina tankar och funderingar inför loppet.

Min första fundering gäller om jag kommer att starta eller ej. Svaret på den frågan är: Mår jag som jag gör nu (i skrivandets stund) startar jag INTE men..... Jag mår avsevärt mycket bättre idag än vad jag gjorde igår vilket ger mig strora förhoppningar på att jag faktiskt kommer till start. Sist jag sprang en tävling var NYCM och kvällen innan var jag inte heller helt kry. Ni förstår säkert hur nervös jag var då eftersom insatserna var lite högre med 3-4 månaders träning, 20-25 tusen kronor, att springa NYCM nästa år var inget alternativ, etc, etc. Hur som helst kom jag till start på NYCM och jag hoppas att jag kommer till start imorgon också.

Andra funderingar gäller sluttiden. Om det hade varit sommarunderlag hade jag satsat på mellan 41-42 min men med det vinterunderlag som råder nu är det svårt. Ska försöka springa på 43-44 min och det baseras på förra årets resultat. Då gjorde jag Hässelbyloppet på 42.17 och tittar jag lite i träningsdagboken och jämför träningspass borde jag inte vara sämre idag. Förra året var underlaget på Nyårsloppet moddigt och halt och jag fick en sluttid på 44:45 och fick slita för det. Ja, underlaget påverkar säkert med 2 min och 30 sek. Även om underlaget är bättre i år borde jag i alla fall slå förra årets tid.

Strategin inför loppet då? Ja, förutsatt att jag kommer till start planerar jag att börja lite lugnare än vad jag brukar göra eftersom jag har en tendens att alltid öppna för hårt. Nu har jag dessutom varit sjuk så jag vill gärna "känna mig lite för" och se hur kroppen svarar. Om allt fungerar är det mycket möjligt att jag springer med negativ split imorgon. Troliga varvtider är 22.30 på första varvet (5 km) och 21:30 på andra varvet. Känner inte att jag våga att gå ut hårdare på grund av förkylningen jag har idag.

Om jag inte springer imorgon har jag lovat att ställa upp som funktionär vilket förmodligen innebär att jag står med en flagga och visar vägen vid någon vägkorsning.

Sist vill jag önskar Er alla som deltar i Nyårsloppet lycka till!!!

5 kommentarer:

hempa sa...

Hoppas du frisknar till så du kan ställa upp. Kloka tankar kring loppet tycker jag. Underlaget borde påverka sluttiden enormt, men egentligen är väl tiden imorgon inte så viktig? Hur som helst, lycka till imorgon med löpning eller flaggviftande :-)

Ingmarie sa...

Hoppas verkligen du är pigg i morgon men hur du än gör så var försiktig!Nyårsloppet är inte värt din hälsa... Jag och några till kör i gång lite intervaller i Sätra hallen vid 11 tiden på söndag om du är sugen.:-)

Lennart sa...

Hej Hempa!
Du har rätt att sluttiden är helt oviktig men jag vill ändå ha en värdemätare och det får jag genom loppet och att jämföra träningspass från förra året.

Synd att du inte kommer imorgon :-)

Gott Nytt År!!!

Hej Ingmarie!
Jag känner mig ganska bra nu och jag hoppas kroppen är redo, inget lopp är värt hälsan så jag kommer vara försiktig det lovar jag. Det är därför första varvet ska gå lite långsammare. Jag är inte rädd för att göra en DNF. Jag går av direkt om så krävs. Har haft nog med skador och andra problem det här året......

Jag kommer gärna på söndag. Det vore jättekul :-).

Gott Nytt År!!!!

hempa sa...

Intervaller i Sätra på söndag! Är jag skadefri kanske jag hänger med om det är okej.

Gott Nytt År!

Lennart sa...

Hej Hempa!
Jag vet inte så mycket om den här träningen (vilka som är med osv) men det går säkert att ordna!! Det vore jättekul :-).

Känner mig lite stressad just nu eftersom jag måste förbereda Nyårsfirandet men vi får höra av oss i morgon om detta.

Gott Nytt år!