måndag 13 december 2010

200 m intervaller i Sätrahallen

Det här passet har jag sett fram emot och det blev inte sämre när jag kom in i Sätrahallen och såg att Johan Wissman med sällskap också var där och tränade. Jag noterade att Johans löpsteg såg riktigt fint ut och tänkte att idag ska jag springa fort och hela tiden tänka på mitt löpsteg (framfotslöpning).

Jag funderade också på vilket tempo jag skulle försöka hålla. Jag har tidigare haft funderingar på att försöka hålla 3:30-fart på intervallerna men där måste jag erkänna att jag tänkte om lite. Vid närmare eftertanke kändes det lite för fort och risken att skada sig är för stor. Igår tittade jag lite i Runner´s World och enligt  programmet skall dessa 200:ingar gå i tävlingsfart på 5 km och för mig betyder det strax under 4 min/km eller omvandlat till 200:ingar, 48 sek per 200:ing, vilket blev lite av ett riktmärke för dagen. Jag beslutade mig också för att målet för dagen är att jag ska "springa fort, kontrollerat och med ett bra löpsteg genom hela passet".

När jag till slut drog iväg gjorde jag första intervallen på 45 sek vilket var lite för snabbt. Andra intervallen gjorde jag på 46 sek, tredje på 47 sek och fjärde på 48 sek (vilket kändes lite långsamt). Till slut stabiliserade sig tiderna på ca 46 sek (3:50 min/km) per intervall. De snabbaste intervallerna var de 6 sista. Den snabbaste intervallen var den sista som gjordes på 43.8 sek (ca 3:40 min/km).

Löpsteget höll hela vägen och det gick hyfsat fort. Kanske inte så fort som jag skrev i ett tidigare inlägg (3:30 min/km) men fortare än vad programmet i Runner´s World angav. Jag var inte så där "kräktrött" heller som jag tidigare har varit vid intervallträning. Idag kändes det kontrollerat genom hela passet och jag tycker att jag nådde målet att "springa fort, kontrollerat och med ett bra löpsteg genom hela passet".

Det blev till slut 26 st 200 m intervaller med 200 m joggvila mellan varje intervall och det kändes som ett jättebra pass. Totala längden blev 10.2 km, tid 48:45, 4:47 min/km.

Jag tog bilder idag också som jag tänkte "piffa upp" bloggen med, men jag har tyvärr glömt sladden på jobbet så jag kunde inte föra över bilderna till datorn. Bilderna kanske kommer imorgon istället........ :-)

9 kommentarer:

hempa sa...

Låter som ett kanonpass! Men nästa gång du vågar dig ut i södra förorten får du skrika till så kör vi ett gemensamt intervallpass!

Lennart sa...

Hej Hempa!
Jag skrek redan den här gången. Läs tidigare inlägg. Du har varit borta så jag förstår att du missade det. Vi kanske kan ta det nästa gång.....

Ingmarie sa...

Jag vill också med för oj vilket härligt och bra pass!

Easec sa...

Bra pass! Ler! Johan tyckte väl att mina intervaller var för tuffa förra veckan, så han har flyttat träningen till Sthl istället, asg!

Lennart sa...

Hej Ingmarie! Ja, nästa gång måste vi försöka ordna det lite bättre. Skulle vara kul om vi blev några stycken.


Hej Easec! Det var nog inte riktigt genomtänkt av Johan :-) för här finns många hallar att köra 200 m intervaller i :-). Nu finns det inga undanflykter längre..... :-).

Robban sa...

Hej... kul... bra jobbat... Nästa gång följer jag gärna med... har Jonatan jämna veckor(ojämna helger), men blir det en udda vecka så kan du räkna in mig...

Lennart sa...

Hej Robban! Då siktar vi på udda veckor :-)

Lite orolig för din hälsena men du vet säkert vad du gör. Bara det att det vore trist om du blev skadad och tappade träning....

hempa sa...

Attans att jag missade det!! Hänger gärna på nästa gång!

Robban sa...

Jag kan ju vara med på de första 200-ingarna och sedan köra lite längre och lugnare och hoppa på de sista igen... Vore kul att va med i alla fall... Verkar ju kunna bli ett bra gäng... :-)