lördag 30 januari 2016

Vi är alla en karikatyr av oss själva

Vi är alla en karikatyr av oss själva. Ja, mer eller mindre är vi det. Framförallt vi bloggare. Detta då den bilden vi bloggare ger omvärlden av oss själva egentligen inte är mer sann än en karikatyrteckning gjord och köpt utanför Pompidou i Paris. En karikatyrteckning där konstnären har förstorat vissa egenskaper och förminskat andra.

Vi bloggare kan alltså jämföras med kreativa konstnärer som i textuell form målar upp och förstorar alla våra bra egenskaper och förminskar våra dåliga egenskaper. Vi förstorar och förminskar egenskaper precis som vi vill ha dem. Precis som konstnärerna utanför Pompidou i Paris förstorar och förminskar näsor, leverfläckar och öron i en karikatyrteckning.

En bloggare kan jämföras med Betty Boop
Bild lånad från: http://feelgrafix.com/925858-betty-boop.html
Mitt förra inlägg som var skrivet bara för killar var så klart en karikatyr av mig själv i textuell form. Det var en karikatyr där jag förstorade mina och andra killars stöttande, omhändertagande och hjälpande egenskaper samtidigt som jag förminskade avundsjuka och småsinthet. Till min hjälp förminskade jag också tjejer, och som den bloggande konstnären jag är så målade jag upp dem som småsinta och elaka. Ja, det var dumt gjort. Förlåt!

Att beundra eller bli arg på en person som skriver en blogg är egentligen samma sak som att beundra eller bli arg på en tecknad figur. Som att beundra eller bli arg på Betty Boop.

4 kommentarer:

Johnny sa...

Personligen upplever jag att jag får alldeles för få stöttande kommentarer, du är dock undantaget som lämnat ett par sådana, alldeles för få styrkekramar, peppkramar, kommentarer om hur snygg/söt jag är. Allt detta tycker jag mig se hos kvinnors bloggar? Eller är jag bara bitter? :-)

Mottar å andra sidan inga elaka kommentarer alls heller, så jag är rätt förskonad från de tråkiga sidorna med att blogga, än så länge åtminstone.

Men att jag på något sätt skulle försöka framhäva mina positiva sidor på bloggen, samtidigt som de sämre göms undan, känner jag aaaaabsolut inte till ;-)

Lennart sa...

Nä, det var mer peppande kommentarer förr. Inte alls lika mycket här heller.

Tycker också att det generellt är mer kommentarer på tjejbloggar och då också mycket positiva kommentarer. Bra poäng där.

Hoppas det går bra framöver nu! Jag följer dig, även om jag inte kommenterar lika flitigt längre :-)!

Johnny sa...

Jag ska börja sprida lite mer kärlek själv, lätt att klaga på att jag inte får någon pepp, men samtidigt inte delar ut någon.

Det ska gå skitbra, rullat igång den här veckan. Till och med börjat regga träningen på jogg!

Börjar med att skicka dig en kram som tack för ditt läsande stöd :-)

Lennart sa...

Tack. Den kramen värmde fint. Samtidigt som jag passar över en bamsekram till dig så lovar jag att jag också ska sprida än mer glädje :-)!

Hälsa familjen!