måndag 1 februari 2016

3 saker som gör mig irriterad

Jag har gått omkring och varit irriterad de senaste dagarna. Vet inte riktigt vad det beror på men jag har en teori om att jag kanske tränar för lite mängd, eller att jag springer för sakta. Jag vet inte. Förra veckan kunde jag i alla fall summera till 50 km löpning inklusive ett intervallpass och det borde jag vara nöjd med, inte irriterad som jag är nu.

Hur som helst så har jag satt ihop en lista på 3 saker som gör mig irriterad, och det är:
  1. Listor. Listor gör mig irriterad. Jag tycker det är en sån brist på fantasi när man skriver blogginlägg som listar olika saker.
  2. Ironi. Jag är så trött på att folk ska hålla på att göra sig lustiga över saker och ting hela tiden utan ibland tycker jag faktiskt att man kan vara lite allvarlig också.
  3. Fåniga blogginlägg. Ja, det finns inget mer irriterande än att sitta och läsa ett fånigt blogginlägg när man hade kunna lägga tiden på annat.
En sista sak som gör mig irriterad är när bloggskribenten avslutar sitt blogginlägg med en fråga. En fråga vars enda syfte är att locka fram kommentarer och på ett billigt sätt öka interaktionen med läsarna.

Eller, vad tycker du?

10 kommentarer:

Mikael sa...

Det som irriterar mig är när bloggaren skriver ett inlägg som handlar om:

"Att beundra eller bli arg på en person som skriver en blogg är egentligen samma sak som att beundra eller bli arg på en tecknad figur"

Vad är det ni bloggare vill ha? Ni vill ha en interaktion med läsarna? Blir den ifrågasättande kallas du för troll. Blir den för inställsam så får du vatten på din kvarn att du minsann har rätt i det aktuella ämnet?
Ska kommentarerna vara värdeneutrala? Har alltid undrat om det är möjligt att vara värdeneutral. Hade sannerligen underlättat i vissa fall :)

Lennart sa...

Mikael - Jag förstår att du blir upprörd och jag håller helt med dig. Vissa bloggare verkar inte alls vilja ha läsare.

Jag är tvärt om. Jag ser istället din kommentar som en möjlighet för mig att få en ny vän, och jag tycker att du ska kommentera och säga precis vad du vill eftersom du duger precis som du är.

Och du. Värdeneutralt är trist :-).

Anonym sa...

Åh, du är så klok!

Lennart sa...

Trycker "Gilla" på det!

Björn Suneson sa...

Vad är det du ogillar med listor? Att jämföra/testa olika saker, ställa upp resultat i tabeller, analysera, dra slutsatser etc, tycker jag är intressant läsning. Jag kan t ex grotta ner mig i en test av häcksaxar i Råd&Rön trots att jag inte har villa. Men det var kanske inte var sådant du tänkte på?

Ironi är svårt och det gillar du inte. Ändå gillar du Anonyms inlägg trots att jag gissar att personen var ironisk . . .

Lennart sa...

Björn - Ja, han var lite ironisk precis som jag i mitt inlägg. Det var bara på skoj ;-).

Björn Suneson sa...

Ok, men tillbaka till listorna. Vad är det som irriterar dig där?

Lennart sa...

Björn - Men listorna var ju också bara på skoj. Jag menar, att sitta och göra listor samtidigt som jag skriver att jag blir irriterad på listor var bara ett skämt.

Björn Suneson sa...

Oj, det förstod jag inte. Nu framstår ju blogginlägget som riktigt roligt!

Lennart sa...

Björn - Tack! Och jag förstår. Det är farligt att skoja på bloggar/internet då ironi nästan aldrig uppfattas rätt. Har hört samma sak om TV. Man ska inte vara ironisk i TV för då framstår man bara elak.

Det här var bara på skoj, utom första stycket :-)