söndag 8 februari 2015

Jag väljer det svåra valet

Ligger på soffan. Det enkla valet är att ligga kvar. Ligga kvar och titta på TV. Jag väljer inte det. Jag väljer det svåra valet. Jag väljer att ta på mig träningskläder. Jag väljer att gå ut och springa.

Om jag viker av åt höger vid korsningen blir rundan 8 kilometer. Det enkla valet är att vika av åt höger. Jag väljer inte det. Jag väljer det svåra valet. Jag springer rakt fram så att rundan blir 15 kilometer.

Bilvägen är ren från snö och is. Det enkla valet är att springa på bilvägen, på asfalten. Jag väljer inte det. Jag väljer det svåra valet. Jag väljer att springa på trottoaren. På trottoaren är det is och snömodd.

Ska jag välja löpning eller slalom?
Det enkla valet är......

Efter passet är det enkla valet att duscha och gå ut i det fina vädret och göra något kul. Det svåra valet är att först blogga om träningspasset, och sen gå ut i det fina vädret och göra något kul. Jag väljer det svåra valet.

Det svåra valet är det lite mer utmanande valet, det lite roligare valet. Var inte rädd för att välja det svåra valet.

2 kommentarer:

Nisse Rydström sa...

Hej Lennart.

Undrar bara om du sprang i slalompjäxorna?
Det svåra valet? Fast det måste väl finnas en gräns på hur svårt det ska vara?

Lennart sa...

Hej Nisse - Ha, ha. Nä inte sprang jag i slalompjäxorna. Tanken med bilden är att välja mellan att åka slalom eller att springa.

Rent mentalt känns det svårare att springa just nu än att spänna på sig slalompjäxorna och åka slalom. Det är alltså roligare att åka slalom, men samtidigt är det lite mer "meck" med att åka slalom så ur det perspektivet är det lättare att springa :-). Lite motsägelsefullt där :-)!