torsdag 2 september 2010

Distanslöpning

Blev 7.5 km terränglöpning idag på tiden 34:46, 4:38 min/km.

Ganska normalt pass och det hade varit skönt att fortsätta minst 2.5 km till men jag vågar inte på grund av vaden. Det var nog lika bra för efter duschen märkte jag något konstigt strax ovanför vristen. Det såg svullet ut men gjorde inte ont. Det kan vara så att muskeln försöker "fästa på benet igen".

Skall kolla det där lite mer. Just nu känns det som ett bakslag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå "fästa på benet"? Inte bra med svullnaden.

Lars sa...

Har samma fråga som Hempa...

Lennart sa...

Det är en muskel som ligger bakom/brevid vadbenet på insidan som lägger sig lite på benet. Vi har tidigare tryckt bort den så att muskeln ligger brevid så att det har funnits en glipa mellan benet och muskeln. När man trycker på insidan av vadbenet har det varit/skall vara en liten mellanrumm, dvs muskeln skall ligga fri från benet men nu har den krypit och lagt sig på benet. Det är det som ser ut som lite svullet.

Jag "tror" att det är så här i alla fall.

f-n, det har varit jättefint och bra ett tag och så "vips" var det tillbaka. Det var bra i morse t.o.m.

Anonym sa...

Tack för förklaringen. Surt med skadan men hoppas det känns bättre idag?
Verkar som du snabbt bygger muskler runt vadbenet, sätter du i framfoten först eller vilken slags fotisättning har du?

John sa...

Har du även fått någon form av knöl på samma ställe? Jag vet att jag råkade ut för detta en gång när jag hade snörat skon lite för hårt längst upp. I så fall så brukar det försvinna ganska fort.

Lennart sa...

Hej Hempa: Har funderat lite på det där. Jag tror jag är "mellanfotslöpare" i hastigheter från 4:40 min/km och långsammare. När jag springer fortare har jag nog en tendens att sätta i hälen först och då blir det så klart andra belastningar.

Det är lite bättre idag men fortfarande svullet. Hoppas att det bara beror på lite för mycket streching eller att det kan vara en nerv som spökar.

Hej John: Nej, jag har inte fått någon knöl. Jag är väldigt konfundersam. Någonting är lite tokigt eftersom det känns lika dant på båda benen, vänsterbenet är dock värre.