söndag 23 augusti 2015

Göran Hägglund, löpare

Det finns människor som vill förändra. Människor som vill påverka och göra avtryck i världen. I historien. Människor som genom sin övertygelse brinner och arbetar för vad de tror på. En av dessa människor är Göran Hägglund.

Jag tror vi alla känner till Göran Hägglund. Vi känner alla till hans tidigare engagemang som partiledare för Kristdemokraterna. Vi känner alla till att han var Socialminister i den tidigare Alliansregeringen. Att han är en rolig person med mycket humor känner de flesta av oss också till, men finns det något annat? Något som vi inte känner till?

Göran Hägglund, bild lånad från Göran Hägglunds twitter
Är Göran löpare? Vad har han för miltid? Döljer han formen? Naturliga frågor för oss löpare att ställa. Är frågorna ställda förut? Jag vet inte. Jag bestämde mig för att fråga, via twitter. Korta frågor och korta svar, men ändå svar.

Fråga: Hur ofta och långt springer du?
Göran: Mitt mål är 100 motionstillfällen i år. Vad gäller löpning så är det minst 6 km för att räknas. Hittills 76 ggr under 2015.

Fråga: Vad ger löpningen dig?
Göran: Bättre ork och hälsa. Bättre psykisk prestanda. Avkoppling och sunt perspektiv på andra frågor.

Fråga: Om du vill svara så är sista frågan personlig. Vilken är din nuvarande miltid?
Göran: Den svarar jag inte på. Men jag är bättre idag än vad jag varit under de senaste fem åren.

Om jag får summera lite (och det får jag för det är min blogg) så tycker jag det är kul att Göran springer så mycket som han gör. Minst 6 km/pass är bra. 76 träningspass hittills i år är imponerande bra. Så bra att målsättningen med 100 pass i år känns lite enkel. Den målsättningen kanske kan revideras till 125 pass. Vi får se. Göran bestämmer själv.

Notera också hur frågan kring Görans miltid undviks. Min bedömning är att han döljer formen. Ja, så måste det vara. Känns professionellt, men nu vet vi. Göran Hägglund är löpare. En duktig sådan, och han döljer formen. Så passa er. Jag tror att han tänker springer om er.

Med dessa ord vill jag tacka Göran Hägglund för att han var vänlig och ställde upp och svarade på mina frågor 22.30 en fredagskväll, och vill ni följa Göran Hägglund på twitter kan ni göra det här: @goranhagglund.

Sist. Vill ni följa mig på twitter kan ni göra det här: @MilenSub40.

Inga kommentarer: