lördag 7 december 2013

Vem är bäst på löpning?

Vem är bäst på löpning? Det är en fråga vi hela tiden söker svar på. Vår, sommar och höst springer vi lopp för att ta reda på vem som är bäst. Varje vecka anordnas det nya lopp som ger oss nya möjligheter att visa vem som är bäst.

Nu är det vinter. Nu är det off-season, och inte särskilt löpvänligt, men det hindrar inte oss löpare från att ta reda på vem som är bäst.

Idag var Lars Södergård bäst. Vilken gång i ordningen han var bäst vet jag inte, men han vann Bore Cups seniorklass i Björklinge, och då är man bäst. Så är det med det.

Själv var jag inte bäst, men jag känner mig ändå oerhört nöjd med att ha sprungit 10 kilometer på tiden 41:47 på ett underlag bestående av blankis, snödrivor och snömodd. Jag känner mig verkligen supernöjd med 41:47 under dessa förutsättningar.

10 kommentarer:

RZ sa...

Skor?

Jenny B sa...

Härligt, Lennart! Grattis!

Lennart sa...

RZ - Inga speciella skor. Jag sprang i vanliga "ASICS GEL Cumulus 15". Skon har en ganska omönstrad sula. Det var lite nervöst innan :-).

Jenny - Tack Jenny! Det uppskattas :-)!

Hoffen sa...

Härligt mannen!! Fattar du hur bäst du kan vara i vår =)

Håkan sa...

Grattis till bra tid i detta vinterunderlag, och snygg split!

Gabriel L E sa...

En handfull gör upp om vem som är bäst. Vi andra tävlar mot oss själva. Klingberg beskrev det fint i en bloggpost i somras:

"...och det var egenligen ganska länge sedan jag hade fokus på placeringar. Antingen krigar man om en pallplats, eller så gör man upp med sig själv i det tysta längre bak i leden – gnetar sig till en tid något bättre eller sämre än senast, stretchar och åker hem. Knäpper en bira."

Bra kutat Lennart, det här bådar gott inför 2014!

Lennart sa...

Håkan - Tack! Ja, 20:54/20:54 (diffade på 40/100-delar) på 5:orna var ganska snyggt :-)!

Gabriel - Tack! Ja, så är det. Det är en handfull löpare som tävlar om att vara absolut bäst, men det roliga med Bore Cup är klassindelningen och att vi löpare har en liten lapp på ryggen där våran tävlingsklass står (på min lapp stod det M40 för Män 40 år) och mellan oss i samma klass är det kamp :-).

Idag hade jag en riktig match med en kille från Uppsala, som också sprang i M40, och jag tror att vi kommer ha ganska bra koll på varandra nästa deltävling :-).

Björn Suneson sa...

Precis, i Bore Cup har vi stenkoll på konkurrenterna och känner oss lite som en stor familj. Det skiljer Bore från de stora loppen. Lennart, i Gävle nästa gång är vi heller inte bäst men vi ska ta några placeringar i våra åldersklasser.

Staffan sa...

Ja, vi tävlar ju främst mot oss själva såklart. Jag har aldrig riktigt förstått poängen med riktiga vintertävlingar där underlaget inte gör någon rättvisa och tiderna blir så mycket sämre men det är ju det som är poängen att det just är lika för alla. Så det blir som en tävling vem som är bäst på att bemästra underlaget. Sedan är det såklart alltid en stor trevlig social komponent i att komma iväg och tävla!

Jag tycker du ska vara väldigt nöjd med en så bra tid i de isiga förhållanden som var i helgen!

Lennart sa...

Björn - Ja, men jag tycker att du är bäst! Att springa coast-to-coast gör man inte om man inte är bäst :-).

Sen ska vi också ta placeringar i vår åldersklass i Bore Cup. Kul att du ska till Gävle. Då ses vi där och då kan vi prata lite mer :-). Vi kanske kan värma upp tillsammans :-).

Staffan - Ja, jag är väldigt nöjd med tiden. Efter Arenamilen på 38:50 är nog det här den bästa tävlingen jag har sprungit :-).

På de här vintertävlingarna är inte tiden viktigast. Det är placeringar (både individuellt och laget) och den sociala biten som räknas. Det är kul :-).