tisdag 31 december 2013

Nyårsloppet 2013, från kaos till ordning

30 minuter kvar till start. Omklädningsrummen är låsta. Kön till efteranmälan är lång. Kön till den enda toaletten är lång. Löpare byter om på golvet. Jag hör gnäll. Det finns ingen el till tidtagningen. Ryktet säger att låssystemet är bytt och att det saknas nyklar. Det är lite kaos. Jag tittar oroligt på tävlingsledningen och undrar; Kommer det att bli ett Nyårslopp 2013? Kommer de få ordning på det här? Har vi ett förtroende för det här?

Jag vet inte riktigt hur allt löste sig, men när jag, Peter och Johan kom tillbaka från vår uppvärmningsjogg var omklädningsrummen öppna, kön till efteranmälan var borta, och det fanns el till tidtagningen. Helt plötsligt var allt som vanligt igen.

Det gick fort från kaos till ordning. OK, starten var förskjuten 15 minuter, men det var det enda jag märkte av morgonens kaos. Nu brann det värmande eldar lite här och var samtidigt som doften av varm krov, kaffe, glögg och pepparkakor låg tät över området.

Efter lite strul blev det alltså ett Nyårslopp 2013. Det blev ett riktigt bra arrangemang. Det blev ett Nyårslopp där jag med huvudvärk och träningsvärk sprang på tiden 40:43 vilket jag efter omständigheterna känner mig väldigt nöjd med. Jag tycker det blev en värdig avslutning på en annars ganska brokig säsong.

Sist så hoppas jag att alla som sprang Nyårsloppet kom hem ordentligt, och att alla nu förbereder sitt nyårsfirande med fokus på vänner, skratt, glädje och gemenskap. Det gör i alla fall jag och därför hinner inte jag skriva mer nu, och inte sedan heller, inte i år i alla fall.

Nyckelorden i mina inlägg har den senaste tiden varit vänner, skratt, glädje, gemenskap och förtroende samt värdighet, och dessa ord kommer jag att ta med mig och låta vara mina ledstjärnor under 2014.

Gott Nytt År!

8 kommentarer:

Peter sa...

Jag var så säker på att de skulle fixa det så jag blev aldrig oroad.
Men ibland är det skönt att man inte är ansvarig själv.

Kul att träffas idag och
Gott Nytt År.

Håkan sa...

Skönt att det blev lite ordning och att det ändå gick så pass bra som det gick!
Gott Nytt År!

Lennart sa...

Peter - Som sagt. Det var väldigt kul att prata så pass mycket som vi gjorde.

Jag var faktiskt lite orolig. Starkt att de fick ihop det :-)!

Gott Nytt År!


Håkan - ja, det blev lyckat till slut :-).

Gott Nytt År!

Jenny B sa...

Vilken snygg avslutning på året du lyckades få till!

Gott Nytt År!

Björn sa...

Kul att snackas vid lite. Med tanke på banan och dålig uppladdning gick det ju väldigt bra. Blir målet nästa år att gå under 38 på milen?

Lennart sa...

Jenny - Tack! Gott Nytt År. jag önskar dig allt gott 2014!

Björn - Ja, det var kul! Hoppas vi ses i Hemlingby och jag hoppas att din "skada" inte är så farlig.

Ja, nästa mål är precis som du säger att springa milen under 38 minuter. Om jag fortsätter att träna som jag har gjort i en månad till och sen kompletterar med lite fart så tror jag att det är fullt möjligt :-).

Gott Nytt År!

Martina sa...

Gott Nytt År Lennart!

En fin tid att avsluta året med tycker jag. En säsong som går upp och ned kan vara nyttigt för att kunna glädjas på riktigt åt de bra resultaten man lyckas åstadkomma.
Jag tror 2014 kommer bli ett toppenår... eller tror... jag känner det!

Lennart sa...

Tack Martina! Gott Nytt År!