lördag 21 december 2013

Tips på löparbloggar

För en tid sedan rensade jag i min blogglista nedan till höger och då jag tog bort många bloggar som inte är aktiva, eller bloggar jag av någon anledning inte längre följer. Nu vill jag uppdatera med 3-4 nya bloggar och jag undrar om ni har några tips på läsvärda löparbloggar?

Jag vill gärna ha tips på bloggar som vill förmedla något annat än produkter, reklam och fjäsk för stora bloggskribenter med syfte att enbart försöka "marknadsföra sig själv". Det är också viktigt att jag känner att jag inte bara är en del av bloggskribentens bekräftelsebehov, och att bloggskribenten har en relation till sina läsare samt att bloggskribenten läser, sätter sig in i, tycker och kommenterar vad jag skriver på min blogg. Annars tycker jag att relationen lika gärna kan vara. Har ni några tips på sådana bloggar?

Jag tycker mig också ha lagt märke till att det har skett en konsolidering av löparbloggar. Med "konsolidering" menar jag att det tidigare fanns små bloggar, mellanstora bloggar och stora bloggar, men nu tycker jag att många mellanstora bloggar har försvunnit. De har på någotvis "buntats-i-hop" på en större plattform som tex BloggarOmTräning eller LöpningFörAlla. Jag tycker det känns lite opersonligt att gå in där, läsa och kommentera. Dessa plattformar erbjuder inte riktigt den personliga relationen jag vill ha med de bloggar jag läser.

Som sagt. Har ni några tips på läsvärda löparbloggar?

8 kommentarer:

Anonym sa...

http://upploppsrakan.blogg.se

/Jimmie

Lennart sa...

Tack Jimmie!
Jag läste några inlägg, och bloggen ser helt klart intressant ut. Den ger ett riktigt schysst intryck.

Jag har redan lagt upp den i blogglistan och jag ska kika in där igen när den uppdateras.

Tack för bra tips :-)!

Rund är också en form! sa...

Jag tycker att en del av de stora bloggarna är riktigt bra. Ex.vis "Träningsglädje" och "Health by Helena".

Kanske inte just i enbart löparsyfte, men i ämnet hälsa i allmänhet. Liite reklam kan jag leva med, om man gör det på ett snyggt och smidigt sätt.
Samtidigt håller jag med dig om att VISSA lägger in reklam konstant....

Däremot måste jag bara undra; Du skriver: "Det är viktigt att jag känner att jag inte bara är en del av bloggskribentens bekräftelsebehov" (.....) "Samt att bloggskribenten läser, sätter sig in i och kommenterar vad jag skriver på min blogg".

...??
Är inte tanken att man läser, inspireras av de bloggar man tycker om. Och kommenterar när man önskar. Inte läser och kommenterar varandra i någon slags "inbördes beundran"?

Lennart sa...

Malin - Jag vill ha någon form av relation med de bloggar (bloggare) jag läser ofta/dagligen/flera gånger per dag.

Jag anser att jag har en sån relation med några bloggare, och jag söker några till. Det är människor som jag med tiden har blivit vänner med.

"Health by Helena" har jag aldrig hört talas. "Träningsglädje" har jag känt till länge, men inte följt eftersom jag inte känner någon som helst samhörighet med henne.

Frågar du mig så tycker jag att du är mycket bättre. Av det jag har läst så skriver du mycket intressantare, bättre och är mer personlig.

Andreas Bergstedt sa...

Kul, riktigt kul, att bli rekommenderad. Ibland bloggar jag halvhjärtat och med mindre engagemang... Men hela tiden om resan mot nya PB:n och livet som elitmotionär 😊/Bergstedt upploppsrakan

Lennart sa...

Hej Andreas! Kul att du hörde av dig och jag måste säga att av det jag läste så imponerades jag av dig och dina tider. Tror nog att tiderna snart kryper under 32 min (om du inte redan har klarat det). Vet inte heller, men 32 minuter verkar nästan vara lite av en psykisk barriär. Hoppas att det inte är så.

Du skriver bra och läsvärt och det ska du vara stolt över. Jag har fått ett positivt intryck. Kul!

En reflektion jag gör av de tips/förslag på bloggar jag har fått (även på annat håll än här i kommntarsfältet) är att nästan alla är (eller känns) välskrivna, eftertänksamma och balanserade precis som din blogg.

Anonym sa...

Kan hålla med dig om att det är lite svårt att hitta intressanta bloggar så vågar vara lite fristående. I synnerhet om man som jag letar bloggar för löpning i slöfart (5 min/km eller långsammare) med inriktning på glädje. En lite lättsam blogg är den här http://rundarocksaenform.wordpress.com/.

Thomas Fortell sa...

Kan rekommendera http://petraskiold.wordpress.com/

// Thomas