torsdag 29 juli 2010

Kort uppdatering

OK, första inlägget på snart 4 veckor och det har hänt så mycket som jag vill berätta. Började skriva ett inlägg som handlade om benhinneinflammation, tankar kring benhinneinflammationen och träningen jag har gjort under juli månad. Det inlägget blev så långt så jag sparade undan det och började på det här inlägget i stället där jag håller mig väldigt kort (fast det blev långt ändå märkte jag när jag var klar...).

Så, för att hålla det kort:
  • Jag har fått benhinneinflammation, har på grund av detta vilat från löpningen nästan helt under juli men jag hoppas på att kunna genomföra en kort jogg i 6 min tempo under helgen för att prova benhinnorna.
  • Träningen under juli har mest bestått av cykling. Cykelpassen har varit ganska tuffa pass där normalpasset är ca 20 km cykling på en tid mellan 40-45 min vilket motsvarar ca 27-30 km/h. Längsta passet var ett två timmarspass som bestod av 24 km terräng plus 16 km assfalt.
  • Har fått en tid för att besöka Naprapat, det blev Daniel som Ingmarie brukar besöka.
  • Viktigaste loppet för mig i höst är NYCM och jag känner mig stressad för att jag vill böra träningen inför New York Marathon. Har inte gett upp sub 3:30!!
  • Benhinneinflammationen kommer att leda till att jag inte vågar träna kvalitet som tidigare utan jag kommer behöva planera om mitt träningsupplägg. Återkommer med det.
  • SH kommer jag inte att kunna springa i den fart jag tror jag har kapacitet för, utan om allt går bra kommer SH bli ett snabbare träningspass.
  • Idag känns det nästan lite dumstridigt för mig att försöka genomföra Hässelbyloppet sub40. Hässelbyloppet går bara 4 veckor innan NYCM och jag vill inte riskera någonting. Som jag tänker idag kommer jag inte ens att försöka att ta sub40 på Hässelbyloppet!!
  • Ger inte upp sub40 målet här men det kanske tar några månader längre tid.
  • Hoppas på att Hempa grejar sub40 och kommer att följa Hempa med stort intresse :-). Jag kanske dyker upp på Telge stadslopp för att heja på de som deltar där (Hempa, Staffan, etc)!!!!!
  • Jag kommer tillbaka! Det kan jag lova er!! Jag skall bara ta mig igenom det här först!
Kommer att börja blogga lite mer kontinuerligt snart igen. Just nu händer det inte så mycket inom löpningen så det finns inte så mycket att skriva om..... Fram tills jag börjar springa igen så kommer jag besöka och kommentera andras bloggar istället. Vill ju inte tappa kontakten med er andra.........

Måste också säga att jag just nu bara sitter och väntar på bättre väder eftersom vi skall ut och segla. Väderprognosen säger regn och åska så vi har bestämt oss för att avvakta med seglingen en dag......

11 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja var kommer allt regnet ifrån nu plötsligt?
Trist med dina benhinnor. :-( Jag tror på Daniel! Hälsa fån mig!Och självklart kommer du tillbaks! Vi är ett segt släkte, vi löpare. :-)

Staffan sa...

Hoppas du kommer tillrätta med benhinnorna! Du har ju hållit igång pumpen ändå med mycket cykling!

Det vore skoj att säga hej på Telge Stadslopp!!

Lennart sa...

Hej Ingmarie, ja, regnet (och för mycket vind) kom lite olämpligt för att segla.

Daniel frågade om jag hade inlägg när vi pratades vid per telefon så Daniel har nästan redan gjort det. Skall faktiskt se vad jag kan göra åt det. Det kanske förebygger andra framtida problem när jag kommer tillbaka :-).

Staffan: Ja, jag skall försöka fortsätta med cyklandet så länge problemen kvarstår. Problemet är att man brukar skada sig när man börjar med en ny idrott och som jag cyklar på kanske jag åker på cykelknä (eller något annat). Det skulle vara typiskt va!!! ja, ja vi får se.

Kan inte lova något men skall försöka ta mig till Telge Stadslopp. Vill ju inte missa när du sätter pers :-)

hempa10 sa...

Kör inte första bästa inlägg. Jag gjorde det och fick snart göra nya.. Hoppas testet i helgen gick bra?!

hempa10 sa...

Har inte kunnat posta inlägg här tidigare, skrev ett svar på detta tidigare men postade det i min egen blogg när jag bara fick error här...

Lennart sa...

Hej Hempa, blev inget testpass i helgen eftersom besvären blev värre under fredagen, ingen aning om varför men det känns lite bättre nu igen!!!!???, konstigt.

Jag såg svaren på din blogg, vet inte varför det inte fungerade för dig. Nu verkar det fungera igen men låt mig få veta om det inte fungerar igen så får jag kolla upp det.

Elin sa...

Vad trist att benhinnorna krånglar, du som verkligen var på gång!

Tack för dina uppmuntrande ord på min blogg (har btw bytt adress i sommar till piggelinen.wordpress.com)! Tyvärr har jag börjat dras med förkylningar så träningen kommer liksom aldrig igång ordentligt.

Hoppas dina benhinnor ger med sig. Vet du vad det beror på? Skorna?

Julle sa...

Benhinneinflammation är inte kul det vet jag! men är man bara försiktigt och springer på mjukt underlag och lyssnar på kroppens signaler blir man av med det ganska så snabbt

Lennart sa...

Hej Elin: Förkylningar är trista men du såg pigg ut idag när du lämnade nycklarna till friidrotten. Försök bara att få ett par tre pass på 15-17 km innan SH så kommer det att gå bra. Så här nära inpå loppet tror jag att långpassen är viktigare än kvalitetspassen.

Julle: Välkommen till bloggen. Som du sa benhinnebesvär är inte kul men jag hoppas verkligen att det börjar ge med sig nu. Sprang 5.2 km igår i 6 min fart för att testa och det känns inte värre idag. Hoppas verkligen att det börjar släppa lite nu så att man kan börja köra på. Nästa pass blir i morgon och planeras till 7.5 km. Hoppas, hoppas.....

Skall kolla in din blogg!

Elin sa...

Tack för bra tips! Ska satsa på ett långpass nästa helg och sedan helgen två veckor före. I veckorna är det lite knepigare att hinna springa långt men då får jag ta de kortare passen, helt enkelt.

Lennart sa...

Hej igen Elin,
Glömde sist att anledningen till att jag säger som jag gör att att det är bara några träningsveckor kvar så jag tror det är bättre att satsa på lite mer mängd än kvalitet.

Lycka till nu!!!!

Skall kolla upp hur det gick för dig efter loppet. Får se om jag själv kommer till start, det ser "eventuellt lite" hoppfullt ut idag men det kan snabbt ändras.

MVH