torsdag 14 maj 2015

Skriva blogginlägg

När jag börjar skriva ett blogginlägg vet jag oftast inte hur blogginlägget kommer att sluta. Dock vet jag att jag brukar börja med något enkelt ord, kort mening eller en företeelse, och sen tar skapandeprocessen vid. Jag vet också att jag ofta väljer att skriva om en liten detalj samt att jag vill hålla ner längden på inlägget. Mitt största problem brukar vara att ta bort alla onödiga ord.

I allmänhet slutar blogginlägget i något bra, men ibland blir jag osäker. Som för några dagar sedan. Då började jag skriva om ett pass fyrahundrametersintervaller där första meningen var "Jag börjar bli gammal", och sen tog skapandeprocessen vid. När jag senare var klar tyckte jag att skapandeprocessen kanske hade burit iväg lite väl långt den här gången så jag valde att inte publicera inlägget.

Självcensuren slog till, men bara för att ni ska få en uppfattning om hur inlägget blev så ger jag er här nedan det första stycket.

"Jag börjar bli gammal. Gammal och skraltig. Trött och seg. Jag börjar bli en föredetting. En föredetting som har gjort sitt här i livet. En föredetting som befinner sig på livets upploppsraka där mållinjen och livets slutskede närmar sig i rasande fart. Snart är det slut. Endast döden återstår."

Ja, och hur jag fick ihop den inledningen med att redovisa ett pass fyrahundringar vet bara jag själv, men mitt pass fyrahundringar blev 10*400 meter på ca 92 sekunder i snitt med 400 meter joggvila i 5:10-fart. Efter de passet har jag också hunnit med ett distanspass över 15 km i 4:59-fart.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ingen föredetting klarar 10x400 m i 3.48 fart. Ibland är kroppen snäll och pigg. Ibland jäklas den. Njut av de bra dagarna / Med vänlig hälsning, LG57

Henrik sa...

Lätt deprimerande inlägg som det var bra att du hoppade över :-). Och du är inte för gammal. Inte för löpning iallafall. Men man måste absolut träna smartare ju äldre man blir.

Nu ska jag inte försöka lära dig något om träning. Men för mig verkar styrketräning (fokus magmuskler och rygg) funka klart bättre än att "bara" springa. Men detta vet och gör du säkert redan :-).

Lennart sa...

Tack LG - Ja, visst är det som du säger. Hoppas också att joggvilan i strax över 5-fart påverkar lite. Vi får se vad tiden ger :-)!

Henrik - Ja, det blev lite mycket. Kunde liksom inte riktigt stå för det jag skrev, men det var roligt att skriva och jag skrattade en del åt det :-).