måndag 4 maj 2015

Jävla Morgan!

Löpningen är orättvis. Vissa tränar hårt, målmedvetet och ambitiöst utan att nå resultat samtidigt som andra knappt tränar någonting och når kanonresultat.

Vi kan till exempel jämföra mig med Morgan. Morgan är den trevligaste och sympatiska människan jag har träffat. Rolig, smart och intelligent. Den som har Morgan som vän kan verkligen vara lycklig. I alla fall så länge man inte är en seriös motionärslöpare som jag.

Jag tränar hårt och ambitiöst. Morgan, han tränar nästan ingenting. Jag har fått kämpa och slita för att springa milen sub40 och halvmaran sub90. Morgan sprang milen sub40 i Oslo för någon månad sedan, och sub90 på Nacka Halvmaraton så sent som under helgen som gick.

Fan. Jävla Morgan! Det är så orättvist! Han har ju knappt tränat någonting! Han lallar runt och klämmer in ett träningspass någon gång i vecka när han har tid. Inte sällan prioriteras helt andra saker. Det är så orättvist.

Jag kämpar och sliter. Springer intervaller och långpass. Jag tränar hårt inför maraton där min bästa tid är 3:20. Morgans bästa tid på maraton? Ja just det, 3:19!

Det är så orättvist, men kanske ändå. Kanske ändå så rättvist. Morgan är ju en väldigt trevlig kille.

7 kommentarer:

Linus N sa...

I feel you, my man... Men samtidigt: Sådär har jag lite tänkt om dig nån gång också. Så allt är relativt. ;)

Lennart sa...

Linus - Jag tänker lite så om dig nu :-)! Jag ser dina intervallpass och tänker "Varför inte jag" :-).

Lycka till :-)!

Morgan sa...

Det krävde många år av försök innan jag nådde de resultaten, så det är inget vinnande recept. Jag gjorde snabbare förbättringar på den tiden vi sprang intervaller tillsammans, Lennart!
Fast min bästa tid på maraton är 3:17:50. Förra året.

Lennart sa...

Morgan - Du är bäst! 3:17:50. Det är bra :-)!

Unknown sa...

Jag trodde det handlade om Mållgan.

Lennart sa...

Andreas - Ha, ha! Ja, men om det hade varit Mållgan så hade min fantasi ordnat så att jag precis vann över honom, men så är det alltså inte :-).

Anders sa...

Dom finns där överallt, dom där som har det så lätt :-)

Fast då brukar jag tänka på att det finns flera som tycker likadant om dig och mig, framförallt har jag en kompis som gång på gång springer skiten ur mig på träningspass efter träningspass men (nästan) alltid kommer in nån minut eller så efter mig på milentävlingar. Då känns det lite bättre igen :-)