fredag 26 december 2014

Jogg.se inspirerar

Jag har ingen lust att springa. Ingen lust att springa 80 kilometer per vecka som träningsplanen säger. Ingen lust att träna någonting. Jag har tappat sugen helt. Varenda träningspass omges av negativa tankar. Varför? Orkar inte? Kallt. Mörkt. Tråkigt. Vad är poängen?

Det finns en poäng med 80 kilometer per vecka. Långt där framme finns det en poäng. Poängen är att jag ska bli snabb, men den poängen känns just nu inte tillräcklig. Jag ifrågasätter den poängen. Vad är poängen med att bli snabb? Är det verkligen så viktigt?

Om det inte finns en poäng med att springa fort så finns det heller ingen poäng med att springa 80 kilometer per vecka. Över en mil per dag. Hela tiden. Att springa över en mil per dag, hela tiden, utan att det finns någon poäng med det, är jobbigt. Man undrar lätt vad man håller på med.

Det enda som hjälper mig just nu är Jogg.se. Löparforumet där jag för träningsdagbok. I träningsdagboken ska distansen varje vecka summeras till 80 kilometer. När det sker är jag nöjd. Då har jag nått ett mål, även om jag för tillfället har svårt att se poängen med de målet.

Idag sprang jag 12 kilometer i 5:18-fart. Ett tungt och tråkigt pass. Ett pass som troligtvis inte hade blivit av om jag inte hade fört träningsdagbok på Jogg.se.

7 kommentarer:

Johnny sa...

Där var jag tidigare i år. Just nu är det tvärtom, sänkt av en förkylning i två veckor drömmer jag om tuffa pass!

Lennart sa...

Johnny - Jobbigt med förkylning. Krya på dig!

Själv drömmer jag inte om tuffa pass. Usch vad jobbigt det låter. Som du märker så är motivationen just nu nere i källaren :-)!

Staffan sa...

Hej Lennart och god fortsättning (snart gott nytt år!). Jag förstår absolut att det kan vara tufft att kliva upp i mängd som du gjort och antar att det handlar om tålamod att låta kroppen vänja sig och absorbera den ökade träningsmängden innan den vänjer sig och en ny platå uppnås.

Som jag sagt tidigare, det ska bli spännande att se utfallet av din satsning under nästa år!

Unknown sa...

Härligt, som Staffan skriver, är jag också spänd och se var detta kan landa någonstans.

Lennart sa...

Staffan - Ja, vi får se. Hoppas på att få upp motivationen igen.

Andreas - Ja, jag hoppas att inte göra någon besviken.

Mikael sa...

Förstår ditt inlägg fullt ut.
Vad är poängen med att springa fort? Vem bryr sig? Bryr du dig? Visst tycker jag det är kul om du skulle lyckas med din satsning. Men du verkar vara en härlig personlighet oavsett. Så då kanske jag inte bryr mig ändå? :)

När det här året startade funderade jag på om jag verkligen ska orka springa 300 mil även i år. Fasiken vad jobbigt det lät. Men jag har också ett mål. Upplevde en platå i år och hoppas allt lossnar nu 2015. Annars kanske jag lägger ner ... men det är långt dit. Ungefär 290 mil till :)

Lennart sa...

Mikael - December var en riktigt tung dipp för mig då jag ifrågasatte allt med träning, men jag hoppas på att ta mig ur det nu.

300 mil är tufft. Är man helt less och mår dåligt av det så är nog en paus ganska bra. Jag menar, vi är ju inte elit :-), vi ska ha kul här i livet också :-)!