lördag 6 december 2014

Hårda ord

– Efter Jul kommer det att bli tuffare. Då ska vi köra stenhårda intervallpass med bibehållen veckomängd. Det kommer inte bli kul, sa min tränare till mig tidigare i veckan.

Själv tycker jag att ”stenhårda intervallpass med bibehållen veckomängd” låter kul, men det är alltid bra att vara mentalt förberedd på vad som komma skall, annars kanske det inte blir så kul. Även fast jag tycker att det låter kul så är min tränare inte helt nöjd med mig. Jag missade ett snabbdistanspass i onsdags, och det gillas inte. Min tränare markerar direkt.

– Du får beröm när du har gjort någonting bra, inte annars, och de här snabbdistanspassen är viktiga inför kommande fartträning, säger han till mig. Det är inga krusiduller alls. Det är rak kommunikation. Planen ska följas, och det är en seriös satsning som gäller. Så är det bara. Det förväntas av mig.

Jag gillar höga förväntningar, och mitt i alla höga förväntningar så är en sak säker. Min tränare tror stenhårt på att jag kan springa milen på 37 minuter, och den stenhårda tron får mig att lyfta mig minst en nivå, och ni ska veta att det känns väldigt skönt att ha min tränare bakom mig.

Idag stod min tränare vid sidan av och stöttade mig till 100-procent när jag var i Uppsala och sprang Bore Cup, 10 km, på tiden 41:38. För det fick jag beröm, och vi tror båda två att med all mängdträning och kommande fartträning så finns 37 minuter över 10 kilometer, bara vi inte gör saker halvdant.

10 kommentarer:

Veronica Höiom sa...

Bra jobbat idag! Försökte hänga på dig men det funkade inte idag!
/Veronica

Lennart sa...

Hej Veronica! Jag tyckte att du sprang väldigt bra idag. Jag tänkte faktiskt på det under loppet eftersom det gick ganska fort där i början. Jag imponerades av att du hängde på ett tag. Andra halvan var lite jobbigare, men du sprang bra!

Det var kul att ses i startfållan idag, och du. Vallentuna Lag 1 leder Bore Cup, och Vallentuna Lag 2 ligger sexa!

Björn Suneson sa...

Absolut rätt taktik för att bli snabbare. Målet är tufft men säkert möjligt och med en klok tränare slipper du förhoppningsvis skadorna. Om jag förstått det rätt är det redan på Arenamilen i maj du vill persa med 37 minuter. Ska bli intressant att följa dig framöver.

Själv slår jag lite in på din linje även om jag kanske drar ner något på mängden, som jag har i överflöd.

Lennart sa...

Hej Björn - Bra jobbat idag! Med lite fartträning blir det nog spännande i din klass i Bore Cup :-)!

Arenamilen är en A-tävling för mig, och till den tävlingen kommer jag att förbereda mig ordentligt, dock vet jag inte om jag hinner komma ner till 37 minuter till dess, dock vill jag vara en bra bit på väg.

Som det känns nu vill jag göra ett försök, men det beror lite på hur träningen går fram till dess :-).

Ousa sa...

Skönt med tränare som både ger och tar. Spännande 2015 väntar för dig med andra ord. Du kommer säkert lyckas! *håller tummarna*

Lennart sa...

Tack Åsa! Det är bra med någon som gör att man tar fram det lilla extra, men bra att du håller tummarna. Det behövs :-).

Piratfarsan sa...

Du är grym! och säger din tränare 37 minuter kommer du klara det! Och lite till :-)

Lennart sa...

Jörgen - Hoppas du har rätt :-)!

Andreas Åkesson sa...

Bra jobbat. Ser lovande ut inför 2015!

Lennart sa...

Andreas - Ja, hoppas jag får vara hel bara :-)!