torsdag 13 november 2014

Olika nyanser av grått

Vem är du? Vem är jag? Vem tror du att jag är? Ja, säg det. Du ser inte mig. Du ser bara det ljusa runt mig. Du är bländad av allt det ljusa. Av allt det fina. Så bländad att du inte ser det gråa, tråkiga och trista. Du ser inte de olika nyanserna av grått som finns i mitt liv.

När jag en mörk kväll i november springer i ett elljusspår är det grått. Olika nyanser av grått. Du kanske inte vet det, men i ett svagt ljus klarar ögat inte av att urskilja färger. Då blir alla färger olika nyanser av grått. Titta själv. En mörk kväll i ett elljusspår kan du titta själv. Titta på de olika färgmarkeringarna i terrängspåret. I mörkret är det olika nyanser av grått.

Som idag. Idag blev det 12 kilometer terränglöpning i 5:03-fart en gråmulen novemberkväll. Gråmulen, men ändå så vacker. En kvällsrunda där färgmarkeringarna i terrängspåret visade sig som olika nyanser av grått. Grå färgmarkeringar. Motsägelsefullt, men ändå så vackert.

3 kommentarer:

Linus N sa...

Toppklass :))
Ska försöka se det så nästa gång jag är ute en grå, mörk novemberkväll.

Johnny sa...

Tänkte väl att det var en tidsfråga innan du hittade tillbaka hit, i synnerhet sedan du blivit lite aktiv till jogg.se osv :-)

Skoj!

Lennart sa...

Linus - Tack! Det syns bäst på lite längre håll. Färgerna brukar komma tillbaka när man kommer närmare. Det är också så att färgmarkeringarna brukar sitta på ljusstolparna och då försvinner den svart/vita effekten, men prova så får vi se om du ser det :-).

Johnny - Halloj :-)! Ja, det finns lite olika anledningar att börja skriva så smått igen. Det kanske låter lite pretentiöst, men jag tror att jag kan ge perspektiv och fylla ett tomrum. Hmmm, ja, lite pretto låter det allt :-).