måndag 17 november 2014

Jag började med att sticka en vante

"För drygt en vecka sedan började jag med att sticka en vante, men nu när veckan är slut har det blivit en hel kostym".

Jag började lite lätt i slutet av förra veckan. Precis innan helgen började jag. Lugna pass var det tänkt, inte så långa pass heller. Det var inte tänkt att bli så mycket. Det var tänkt att bli en liten vante, men nu när veckan är slut har det blivit 120 km löpning i ca 5:10-fart, det blev en hel kostym.

För mig är november och december en period av grundträning. Det är en period med målsättningen att lägga en stabil grund. Den grund som krävs för att senare kunna tillgodogöra mig den hårda distans- och fartträningen. Den grunden stavas "80 km lugn distanslöpning per vecka utan att det sliter för mycket på kroppen". Avsikten är att vara klar med det lagom till Jul.

Lagom till Jul kommer jag alltså att börja träna lite hårdare. Lite mer fart. Lite mer fokus. Men samtidigt. Samtidigt behålla 80 km per vecka.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Bra! Blir det Stockholm Marathon? Har faktiskt starka funderingar på sub 3. Tänkte först 3:15, men...

Christoffer,
Jogg.se

Lennart sa...

Hej Christoffer!
Jag tror att du klarar sub 3. Det går så bra för dig nu så det tycker jag låter som ett väldigt roligt mål :-)!

Angående min eventuella maran så vet jag ännu inte. Det var några år sen jag sprang maran nu och jag börjar faktiskt bli lite sugen igen. Vid en eventuell start skulle nog min målsättning vara att springa i 4:30-fart genom hela maran och försöka komma i mål där runt 3:05-3:10. Sub 3 skulle i så fall bli nästa gång eller under en höstmara nästa år :-).

Fortsätt träna bra! Du tränar riktigt bra just nu!

Anonym sa...

Jo, nu är det en markant mängdökning som är på tapeten. Två klubbpass i veckan och resten distans och långpass. En vilodag. Har nyss avslutat min tredje vecka. Första två fick jag lite ont i foten och ganska rejäl träningsvärk i baksida låren. Allt är dock helt borta nu. Kroppen anpassar sig helt enkelt. =)

Lennart sa...

Ja. Jag har lagt märke till mängdökningen och att du ibland också kör både förmiddag och eftermiddag.

Har du lagt upp någon periodisering? Hoppas att det går bra :-).

Johnny sa...

Skulle vara skoj att komma upp mot 80km och kunna snitta det, med lite periodisering inbakat. Men det känns som en bit kvar dit för mig. Kul att se att andra fixat det iaf :-)

Andreas Åkesson sa...

Välkommen tillbaka, jag visste väl att du inte kunde hålla dig! =)

Lennart sa...

Johnny - Jag är inte helt uppdaterad men det finns väl inget hinder (förutom tid?) för att du ska kunna köra 80 km/vecka med lite periodisering. Det grejar du med lite fokusering :-).

Tack Andreas - Nä, nu har jag varit tyst för länge :-).

Henrik sa...

Härligt att ha dig tillbaka Lennart! Själv har jag nog inte sprungit längre än 5 km sedan Hässelbyloppet förra året, men jag har för den sakens skull inte legat på latsidan :-)

Åsa sa...

Spännande, tror du kommer lösa de galant. Peppande att läsa om andras träning nu...väntar på min egen återkomst efter ett onödigt brutalt fall.

Lennart sa...

Henrik - Kul att du hörde av dig. Stämmer det att er blogg är nerlagd? Varför ingen löpning? Vad hände? Många frågor :-).

Åsa - Tack! Hoppas verkligen du är tillbaka snart. Krya på dig!

Henrik sa...

Jo, bloggen är nerlagd. Planen var att vi skulle dela på oss och starta en varsin ny blogg. Martina gjorde det, men har sedan dess lagt ned även den. Jag kom aldrig igång, men har lite funderingar på att starta en snart igen...

Löpningen har jag inte lagt ner och jag tränar mer än jag gjort på många år. Men fokus är på veteranfriidrott och kortare distanser :-) Just nu tränar jag främst inför 400 m på IVSM i mars, men kommer även springa 200 m och kanske stafett (om vi får ihop lag och jag platsar).

Lennart sa...

Henrik - Ja, vi går lite olika vägar. Många i Vallentuna Friidrott är intresserade av IVSM. Vet inte hur det ser ut på korta distanser men på längre sträckor är VFK starka.

Nu när jag tänker på det så har vi ett par bra löpare på 400 meter också.

Ska bli kul att se hur det går. Du får starta en blogg och rapportera om det :-).

Henrik sa...

Veteranfriidrottandet växer. Tycker absolut du ska uppmuntra dina klubbkompisar att köra. IVSM går i Borås 2015 (8-10 mars tror jag). Om jag startar en blogg framöver så hör jag självklart av mig.

Lennart sa...

Henrik - OK, jag ska göra det :-). Det är flera i klubben som påtalar och verkar för högt deltagande på veterantävlingarna. Det är kul :-)!

Hör av dig :-). Hälsa Martina.