fredag 27 december 2013

Var rädd om ditt förtroende

Förtroendet är bland det viktigaste du har. Var rädd om det. Har du inget förtroende, har du heller inte mycket kvar, oavsett vad det handlar om.

Det är svårt att få ett förtroende. Förtroendet måste förtjänas, och det tråkiga med ett förtroende är att det förbrukas väldigt lätt. Det behövs inte många felsteg för att förtroendet skall vara borta.

Det spelar ingen roll om du har en fin utbildning, fint arbete, många vänner eller fina medaljer. Ingenting är värt någonting utan ett förtroende. Saknas förtroendet har du ingenting kvar.

Just nu ifrågasätter jag min egen kropp. Har jag förtroende för den? Är jag sjuk eller inte? Jag vet inte.

Idag gav jag kroppen ett litet förtroende. Jag bestämde mig för att springa lite kort, och lite lugnt. Det blev ett kort pass över 5 km i 5:12-fart.

Nu återstår det att se om jag kan ge kroppen utökat förtroende imorgon. Som allt förtroende måste kroppen också förtjäna sitt förtroende. Det är hälsosamt.

4 kommentarer:

Peter sa...

Lustigt men jag hade just samma diskussion angående förtroende eller trovärdighet idag! Möjligen skriver jag också ner mina tankar senare om hur lätt en persons trovärdighet kan raseras.

Lennart sa...

Hej Peter!
Gör det! Det är alltid kul att läsa det du skriver. Det brukar innehålla tänkvärda aspekter :-)!

Nu finns du i min blogglista till höger så jag ser direkt när du uppdaterar :-)!

Rund är också en form! sa...

Intressant. Min kropp missbrukar mitt förtroende. Eller så är det jag som är riktigt dålig på att ha tilltro till den (och det blir en uppfyllande profetia?)

Ibland när jag TROR att jag ska få till en bra pass, känns det urkass!
Medan de när jag tycker känslan innan är sämre; helt plötsligt överraskar positivt... Hur ska man veta? ;-)

Lennart sa...

Malin - Ja, det därmed att man tror att kroppen ska svara eller inte alls och så gör den tvärt om händer ofta. Kroppen kan vara lite opålitlig ibland

Känns kroppen bättre än förväntat brukar jag springa på (du vet "slösa aldrig bort ett par bra ben :-)) och om kroppen känns slö så brukar jag springa lugnt 5-6 kilometer och prova öka lite. Det brukar faktiskt fungera, men det är klart. Innan passet vet man inte alltid hur kroppen skall reagera :-)!