lördag 14 december 2013

Dussinbloggar

Vad vill jag? Vad vill jag förmedla med min blogg? Har jag ett budskap? Vill jag utbilda, eller vill jag bara synas och ropa "här är jag!"? Vad skiljer min blogg från alla dussintals av träningsbloggar?

Alla träningsbloggar vill inspirera och motivera till träning genom att skapa känslan ”kan han/hon så kan du”, och för att skapa den känslan skrivs det om träning, träningspass, prylar och tankar. Alla träningsbloggar är uppbyggda så. Alla dussintals av träningsbloggar.
 
För att skilja min blogg från alla "dussinbloggar" försöker jag ge bloggen en egen profil, och skriva på mitt sätt. Jag försöker skriva lite suggestivt. Lite så att läsaren stannar upp. Jag försöker skriva lite fint, men ibland tröttnar jag på det. Ibland känns det som att det blir lite mesigt, och då kan jag försöka provocera lite, väcka debatt.

I den här bloggen står jag som person inte heller i centrum, det är texten som står i centrum. Det är därför jag som person försöker vara lite anonym. Det är också därför jag är helt ointresserad av reklam och produktplacering på bloggen, och det kanske är därför Milen Sub 40 inte är vilken "dussinblogg" som helst. Det kanske är därför Milen Sub 40 har blivit "Sveriges största icke kommersiella manliga löparblogg".

Hur skiljer du dig från mängden? Som person? Som bloggare? Som läsare?

3 kommentarer:

Björn Suneson sa...

Du skriver bra, såväl stilistiskt som innehållsmässigt. Är ofta inne och kikar på din blogg, ingen dussinvara. Kul inlägg om löpartöntar, känner mig som en sådan ibland. Men jag skulle aldrig springa 50 varv runt Gustav Adolfs torg utan minst 121. Man vill ju komma upp i en mara (varvet är 350 meter).

Håkan sa...

Det är just därför som jag fortsätter att läsa dina inlägg, du får en till att fundera lite mer. Älskade ditt inlägg om löpartöntar, för det är just det man är i vissas ögon! Fortsätt att skriva så fortsätter vi att följa, och kommentera! (ja jag tog bort det tidigare inlägget då autocorrect "rättade" texten så den var oläslig :-)

Lennart sa...

Björn - Tack! Vad glad jag blir när just du med din bakgrund skriver så. Det betyder mycket, och vem känner sig inte som en löpartönt ibland :-).

Vet inte om alla såg att jag faktiskt drev lite med mig själv i slutet på inlägget. Vi kanske alla den vägen skall vandra :-).

Det ska bli riktigt kul att följa ditt kommande "coast-to-coast". Jag kommer vara en trogen läsare :-).

Håkan - Tack! Kul att du gillar det. Det betyder mycket. Jag brukar kika på din blogg när du uppdaterar.

Kan också avslöja att vi tog bilen och tittade på det där "Julhuset" i Täby igår. Det var 100% inspirerat från dig :-).