söndag 29 december 2013

Känslan inför Nyårsloppet

Det känns inte bra inför Nyårsloppet. Jag har varit sjuk, börjat träna och fått träningsvärk. Att springa fort med träningsvärk går inte. Det är svårt. Även på en bra bana.

För tillfället är banan helt perfekt. Det är sommarunderlag. Det känns inte heller bra. För stunden kanske det är bra, för loppet, för tiden, men inte i det stora hela. Växthuseffekten känns påtaglig.

Även fast det är sommarunderlag är det svårt att springa fort med träningsvärk, men det spelar ingen roll. Fort ska jag springa. Är det tävling så är det, men det känns inte bra.

Sprang ett lättare distanspass över 13 kilometer idag. 5:18-fart. Tungt. Kändes inte bra. Det var också varmt. Tänkte växthuseffekt. Tänkte att växthuseffekten inte heller känns bra.

Det enda som känns bra är att jag efter nyårsfirandet skall börja träna hårt igen. Mycket mängd och mycket fart. Mycket av allt.

2014 ska bli ett år präglat av mycket mängd och fart. 2014 ska bli ett bra träningsår. Ett år då jag blir farlig. Ett år kantat av nya pers. Det kommer bli så. Jag känner det. Det känns bra.

10 kommentarer:

Johnny sa...

Jag delar din känsla för 2014. Det är en spännande känsla!

Hoffen sa...

Jag springer oxå på nyår! men lugnt...så får det bli. För tätt inpå sjukdom men springa ska jag...2014 delar jag med dig snabbt,mycket och nya PB!!

Håkan sa...

Låter lovande inför 2014! Och hoppas att det trots träningsvärk och annat går att springa fort på nyårsloppet!
Själv försökte jag känna efter lite lätt idag hur jag ska öppna mitt lopp men fick ingen direkt känsla så jag tror jag öppnar hårt och ökar ;-)

Lennart sa...

Johnny - Kul! Jag kommer köra ganska mycket mängd i en månad till och sen kommr jag bygga fart på det :-).

Alexandra - Du har så myckt mil i kroppen så med lite extra fartträning tror jag att du kan skörda ganska bra nästa år :-).

Klokt att springa lugnt på Nyår också. Inte värt att riskera nbågot. Springer du lopp eller är det träning?

Håkan - OK, jag förstår. Ingen kontakt med känslan, men om vi springer jättefort hinner vi inte bli trötta. Bra plan att öppna hårt och sen öka :-).

Olov sa...

Mängd och fart låter lovande.
Gott nytt år Lennart.

Lennart sa...

Olov - Detsamma Olov!

Henrik sa...

Härligt med så positiva tankar inför 2014 Lennart. Ser fram emot att följa din utveckling. Gott nytt år!

Andreas Åkesson sa...

Hoppas att det går bra idag! Hade en del tankar att jag själv skulle springa det, men jag känner att jag inte riktigt är fas mentalt för att snabbt hoppa på ett lopp nu!

Gott nytt år!

Lennart sa...

Henrik - Kul! Kott Nytt År själv :-)!

Andreas - Synd att du inte kom. Loppet fungerar också som ett bra träningspass. Det var kul!

Gott Nytt År!

Elin sa...

Yes box, 2014 blir det bästa året någonsin! :-)