tisdag 10 december 2013

Har det gått över styr nu?

Har det gått över styr nu? Den frågan ställde jag mig när jag satt på planet till New York för att springa New York Marathon. Jag satt där och tittade ner på Grönland, och funderade på den frågan. Jag minns inte riktigt vad jag kom fram till, men troligtvis tyckte jag att det var helt OK. Det tycker jag i alla fall nu. Nu i efterhand tycker jag det.

Idag har hela dagen kretsat kring att jag skulle springa en ”pricka-tiden-tävling” nere vid Vallentuna IP. Jag vaknade på morgonen och tänkte, ”måste hinna ner till pricka-tiden-tävlingen”. Packade väskan med träningskläder. Tog bilen till jobbet. Åt en rejäl lunch. Boka inga sena möten. Hoppade över middagen. Allt för att hinna till ”pricka-tiden-tävlingen”. Vet inte, men innebär det att det har gått över styr?

Banan vi skulle "pricka-tiden" på var 9370 meter lång, och innan start gissade jag att jag skulle springa på 43:10 (ca 4:40-fart), men det blev det inte. Det blev 41:45 (4:27-fart).

Vet inte, men jag borde kunna springa bättre, men jag är nöjd. Det blev en bra snabbdistans över lite drygt 9 kilometer, och med 5 kilometer uppjogg och 5 kilometer nerjogg blev det totalt ca 19 kilometer i 4:57-fart. Det känns helt OK för en vanlig tisdag. Inte har det gått över styr heller.

10 kommentarer:

Helena sa...

Klart du ska vara nöjd, du sprang ju bättre än vad du sa... Jag sprang mycket snabbare än vad jag sa men jag är inte nöjd. Det är jobbigt att vara för bra ;-)

Helena sa...

Kul att du kom, förresten...

Lennart sa...

Tack Helena!
Ja, jag tänker som dig :-), men hur var det? Var du ca 3 minuter snabbare än vad du gissade även fast du stod och väntade ca 1 minut innan du gick över mållinjen :-)? Jag tycker det var en underbar prestation Helena! Du var ju supersnabb! Du måste ha fått ett rejält fartpass :-).

Jag och M småjoggade sista 500-600 m eftersom vi insåg att vi också troligtvis låg lite före.

Du var bra Helena!

Helena sa...

Ja, 3.02 snabbare (45.30 mot 48.32), men jag väntade "bara" ca 30 sekunder. Sen tvingade min ödmjukhet mig att kliva över mållinjen. Kändes lite dumt (och jag blev osäker) när någon sa: -tror du att du sprungit för snabbt... Härligt att springa så pass fort trots att jag "höll igen" andra halva. Kände på mig att jag gjort en så kallad "Helena-start"

Lennart sa...

Helena - Ja, jag förstår att det du blev lite osäker. Jag tänkte också stanna och vänta precis innan mållinjen men jag vågade inte... :-).

Din tid motsvarar säkert en miltid ner mot 47 minuter så det var riktigt bra gjort, speciellt som du höll igen :-)!

Håkan sa...

Bra kämpat allihopa! Även om ni "missade" tiden så missade ni på ett bra sätt, dvs ni var för bra! Och det var ändå riktigt bra att ni kände på er att ni sprungit för snabbt och därför tog det lugnt innan ni korsade mållinjen.

Micke sa...

Du får skylla på mig. Det kändes lätt och jag drog nog upp tempot lite för mycket men jag var 2min för långsam förra året och ville inte göra samma misstag i år. Du var i alla fall 9s snabbare än jag.

Lennart sa...

Håkan - Ja, vi får se det så. Det blev ett roligt och bra träningspass i alla fall :-). Nästa år får du vara med :-).

Micke - Du verkar vara i form :-). Inte skyller jag på dig heller :-)! Det är helt och hållet mitt fel :-). Det var bra att du drog upp farten lite. Det kändes bra och det blev en bra träning :-). Att missa tiden med ca 1:30 är inte heller så dåligt. Det är faktiskt ganska bra :-).

Håkan sa...

Jo hade jag sett det lite tidigare så hade jag bokat resan annorlunda. Det verka vara en rolig tävling där alla får vara med och kämpa om vinsten :-)

Lennart sa...

Håkan - Det blir fler tillfällen :-).