fredag 13 december 2013

Löpartöntar

Överallt finns det töntar, och löpningen är inget undantag. Det finns personer som alltid ska överdriva. På maran kan man se dem med vätskebälten, trots att det är vätskekontroller hela tiden, samtidigt som de har 10 gel nedtryckta i bältet som handgranater.

Att springa 50 varv runt Gustav Adolf Torg i anslutning till Musikhjälpen tyckte jag också var töntigt. Det var för en bra sak, men måste de göra det så töntigt bara för det. Det går att springa någon annanstans. Det går faktiskt att skänka pengar utan att springa 50 varv runt Gustav Adolf Torg.

Runt Jul kan man också se töntarna vara ute och träna med tomteluva, och till min förfäran kom jag på mig själv idag när jag funderade på om jag skulle springa dagens distanspass över 18 kilometer i 4:57-fart med tomteluva. Jag tänkte att jag skulle "hedra Lucia". Herregud, där höll jag på att trilla ner i töntfällan själv.

För några år sedan tyckte jag också att en "pricka-tiden-tävling" var töntig, men i tisdags sprang jag en själv, och jag tyckte det var kul. Riktigt kul.

Jag kanske börjar bli en tönt. Nästa år springer jag väl den där töntiga SÄPO-joggen också.

14 kommentarer:

Per sa...

Tönt eller inte, det ligger nog mest i betraktarens ögon...

Lennart sa...

Per - Ja, säkert. Dock kom jag på en sak till.

I mitten på 90-talet tyckte jag att tights var töntigt, men det tycker jag inte längre :-).

Peter sa...

Töntigt inlägg Lennart ;-)

Mest töntigt av allt är att ta allt för seriöst tycker jag. Att tro att världen går under om jag inte kommer ut på mitt superseriösa löppass. Eller inte får i mig min vetenskapligt utprovade återhämtningsdryck.
Jag ser töntarna dricka sin gainomax i sina kompressionskläder varje gång jag går till gymmet :-)

Lennart sa...

Peter - Ja, det är nog det. Om normala motionärer går till överdrift är det nog lite töntigt.

Såg också i mitt Facebookflöde en annons om ett "tomtelopp" på söder den 15/12. Jag tror att man skulle springa loppet utklädd till tomte. Jag tyckte faktiskt det var lite töntigt det också :-). Just det där med tomte känns lite sådär :-).

Skosulan sa...

Jag är gärna en löpartönt! Ofamna din inre tönt säger jag.

Håkan sa...

Lite synd att springa i tomteluva idag eftersom du sprang med pannlampa= mörkt ute = ingen ser din fina tomteluva ;-)
Bättre att göra det på julafton!
Många 18kms pass blir det !

Lennart sa...

Alex - ja, man kanske får göra det med åren :-). Släppa loss lite :-).

Håkan - Just det! Det hade inte varit någon som såg den ja :-).

Och visst blir det många 18 km pass. 68 km på fem dagar hittills :-).

Fam Sjöholm sa...

Brukar ha som tradition att på Julaftons förmiddag ta mig en löptur innan allt börjar. Löpturen är jag iklädd tomtedräkt :-). Tönigt men kul. Alla man springer förbi hejar och blir glada samt så ropar God Jul till varandra.
/Ola

Lennart sa...

Hej Ola!
Ha, ha. Jag beundrar dig föra att du gör det. Det kan vara lite töntigt, men det är väldigt bra att du gör så för annars hade jorden varit en tråkigare plats :-)!

Johan Renström sa...

Förr tyckte jag det töntigaste som fanns var gubbar som sprang och tog tid på sig själv. Så nu är jag själv en tönt, enligt mitt gamla jag. Tycker det är ganska skönt med töntar, för man kan skratta lite åt dom bakom ryggen med en kompis och förtränga att man själv är ganska töntig ibland:D

Och världen vore ju tråkig om det inte fanns töntar. Igår gjorde jag själv en väldigt töntig sak och gjorde en hel simkurs glad så det stämmer ju:)

Lennart sa...

Johan - Vad glad jag blir när jag läser din kommentar. Du har förstått poängen precis :-).

Vi kanske blir töntigare med åren :-). Det kanske har med ökad självkänsla att göra, att vi vågar släppa loss tönten inom oss när vi blir äldre :-).

Staffan sa...

Haha, roligt inlägg! Jag är töntig mest hela tiden i mina två äldsta barns ögon när jag byter om till löparklädern :-) men trots det har dottern på 14 år på sista tiden frågat några gånger om vi ska springa ihop. Ibland kommer en tönt väl till pass :-D

Saras träningsblogg sa...

Haha. Ja då klassar jag in i facket löpartönt jag med då eftersom jagg var med och tränade för musikhjälpen! Men jag kan gärna vara en tönt för de va grymt kul och värt det...hade träningsvärk i flera dagar efter det passet ;-)

Lennart sa...

Tack Staffan - Ja, allt ändras med åldern. Generellt så ser nog löparkläder rätt töntiga ut. Jag menar. Påminner lite om filmen "Men in tights" med Mel Brooks :-).

Sara - Nä, men vad bra! Krama om tönten i dig :-)!