onsdag 11 november 2015

Dags att göra en "Pudel"?

Det är dags att göra en pudel. Att ångra sig, eller att ändra sig lite. Att erkänna lite fel. Det är dags att visa att man har lärt sig något.

Fast vissa verkar tycka att man inte får ändra sig. Sagt är sagt liksom. För all framtid. Det tycker jag är fel. Fel eftersom världen ändrar sig. Hela tiden ändrar sig världen från nu till då, eller från då till nu. Välj själv. Hur som helst, det jag tyckte var rätt då kanske var rätt då, men inte nu, och då kanske dåtidens åsikt också måste ändra sig till nutidens åsikt. Det är inget konstigt med det.

Det är också svårt att ändra sig. Speciellt när andra försöker utnyttja allt som tidigare är sagt till sin fördel, men det gör inte jag. Jag printar till exempel inte ut ett gammalt inlägg från en blogg på ett papper och trycker ner pappret i halsen på skribenten samtidigt som jag säger ”Titta här! Du har sagt bla, bla, bla…” bara för att skribenten försöker ändra sig lite. Nä, jag är klokare än så. Jag har skrivit saker på den här bloggen till och från i över 5 år nu, och under den tiden har världen ändrat sig, och så även jag.

Jag kan erkänna att jag har haft fel. Jag kan erkänna att jag till exempel har gett träningstips som jag aldrig skulle ge idag. Jag kan också erkänna att jag haft lite förutfattade meningar om andra. Men vilka de är behåller jag för mig själv. I alla fall så länge.

Jag kan också erkänna att jag inte har någon lust att gå ut och träna. Tanken på träning lockar inte, men jag vet att det kommer kännas bättre efteråt, och därför kommer jag ta mig ut. Den typen av tips har jag också gett förut, och det står jag för. Här "pudlar" jag inte.

2 kommentarer:

Björn Suneson sa...

Ok, men vad är det konkret du ändrat uppfattning om? Så länge vi inte vet det kallar jag inte detta för en pudel. Att göra en pudel innebär egentligen att man lägger sig platt, inte att man ändrar uppfattning.

Lennart sa...

Björn - OK, jag tänkte mer på att ändra uppfattning än att lägga sig platt. Kanske lite fel, men ndå. Vet inte heller om jag vill vara mer konkret då det blir för avslöjande.

Det kanske var lite av en "fegispudel" det här :-).