onsdag 3 juni 2015

Ett par tre par skor

Jag har inte så många löparskor. Bara ett par tre par. Alltså 2-3 par. Det har inte blivit fler. Inte samtidigt. Även fast jag har provat många modeller och märken så har det aldrig blivit så att jag har ägt mer än ett par tre par löparskor samtidigt.

Skorna till vänster är nya. Skorna till höger är 210 mil gamla
Så är det även idag. Även idag har jag bara ett par tre par löparskor. I alla fall fram till för ett par timmar sedan då jag köpte ett par nya skor. Det blev ett par Saucony Ride, ca 266 gram och 8 mm dopp. Ett par fantastiska skor. Det vet jag för jag har precis slitit ut ett par. 210 mil har det blivit i dem, och de är ännu inte trasiga.

Sulprofil att jämföra efter 210 mil.
De gamla skorna till vänster. De nya till höger.
Saucony är mitt favoritmärke. Saucony har aldrig svikit mig. Det bara är så. Mina tävlingsskor är också Saucony. Saucony Fastwitch heter dem, och de skorna är jag också helnöjd med så de behåller jag ett tag till.

Texten under sulan på mina Saucony Fastwitch inger självförtroende
Mina terrängskor är däremot inte Saucony. Terrängskorna är Salomon. Skorna ligger någonstans här i huset, men jag vet inte riktigt vart. Jag är faktiskt inte så nöjd med dem. Skorna blir så ”svampiga och tunga” när de blir blöta. Det är nog därför jag inte vet vart dom ligger.

Funderar på om jag ska köpa nya terrängskor. Några som jag vet vart dom ligger. Några som inte blir lika ”svampiga och tunga” när de blir blöta. Kanske ASICS har något. Eller Inov8. Eller Saucony.

7 kommentarer:

Urban2014run sa...

Jag tror du får byta namn på din blogg. Sweet mister fifteen, eller nåt. F.ö. Skaffade jag ett par "ride" i julas efter att ha provat mängder med skor hos Runners store. De har blivit mina favoriter, och nu i vår skaffade jag därför ett par fastwitch och kunde utan problem springa Kungsholmen runt med dem som andra pass. Fjärde passet blev Stockholm marathon, men för detta var de kanske litet för tunna för mig (eller snarare för otränad för det låga droppet?)

Lennart sa...

Urban - Otroligt att det är så många av oss som kör exakt samma. Löfgren kommenterade på Jogg att han också kör med Ride och Fastwitch. På fredag blir det nog Fastwitch.

Sen förstod jag inte det där med "sweet mister fifteen". Tvivlar inte en sekund på att det är kul, men kag har inte riktigt förstått ...

Urban2014run sa...

Kul o kul? Hur många 15km rundor har du sprungit i år? :D

Micke sa...

210 mil är fan inte att leka med på ett par skor alltså. Kan du inte knäppa lite kort på sulan också. Skulle va kul att jämföra med de nya också.

Lennart sa...

Urban - Aaahhh. Nu fattar jag. Det borde jag ha förstått direkt :-).

Ja, det har blivit några 15 km pass, men vi måste också i ärlighetens namn också säga att det någon gång har blivit uppjogg + kvalitetspass + nerjogg som tillsammans blir 15 km.

Micke - Bra synpunkt. Jag uppdaterade inlägget med en sån bild :-)!

Micke sa...

Galet...även sulan ser ny ut efter 2100km. Du måste ha ett ruskigt effektivt löpsteg, ur skosynpunkt iaf:) Saucony har gjort nåt väldigt rätt här kan man konstatera!

Lennart sa...

Micke - Det kanske inte syns så bra, men sulan är rätt sliten på bakre/utsidan av hälen, och på insidan av framfoten.

Jag har normal pronation och landar på mittfoten. Jag tror att min förslitning av sulan är typisk för mittfotslöpare med normal pronation. Egentligen är mönstret i hela sulan nedslitet, men jag tycker också att sulan har hållit bra.

Skorna är också mest använda på grusvägar och terrängspår, dvs ganska mjukt och snällt underlag jämfört med tex asfalt.