måndag 13 januari 2014

Dumsnål

200 kr för en träning. Det är dyrt. Det kostar så mycket på mitt lokala gym, och det betalar inte jag. Jag är hellre dumsnål.

Dumsnål i det avseendet att jag tar bilen och åker 2 mil till ett annat gym och betalar 70 kr för en träning. Det känns billigare, men samtidigt kostar det att köra bil fram och tillbaka. Summerat kanske det går jämnt ut.

Ekonomiskt kanske det går jämnt ut, men miljön förlorar, och det har jag dåligt samvete för. Jag känner mig dum och snål. Dumsnål.

Att känna sig dumsnål gör lite ont. Som min vad. Den gör också lite ont, men inte på samma sätt. Oavsett det så blev det alternativ träning idag. Det blev 15 min crosstrainer följt av 30 minuter cykling följt av 15 min crosstrainer. Avslutade med plankan.

Jag ska sluta med de där dumsnåla dumheterna. Nästa träning ska jag planera bättre.

10 kommentarer:

Oliver sa...

Jag skulle nog tänka likadant och ha lika dåligt samvete. Men kanske är det samhället som är dumsnålt som inte subventionerar friskvård?

deladlopargladje sa...

Trist med vaden Lennart. Hoppas den återhämtar sig snart.

Nisse Rydström sa...

Ja, 200 var mycket för ett besök. Det är synd. I Alvesta har vi 2 gym, ett är kommunalt, där kostar det 50 för ett besök, jag var där i dag för första gången på flera år. Hyfsat pris och dom har mängder med olika alternativ på priser och perioder. Har även subventionerat via jobbet på det andra gymet men vi får stå för största delen själva, och då gäller det årsabonnemang. Men för mig som löpare och delvis cyklist så vill man helst vara ute i friska luften så mycket som möjligt så ett årskort känns lite surt. Är rädd att det blir väldigt dyrt utslaget/gång. Hade nog gjort som dig Lennart även om det blir dyrare totalt, bara för att visa sin protest mot det höga priset. Körde också Crosstrainer idag, första gången. Vad tror du om den träningsformen? Är den bra som komplement till löpningen? För mig kändes det bra. Men om det ger någon effekt återstår att se.

Lennart sa...

Oliver - Ja, sammhället är lite dumsnålt som inte subitionerar friskvård. Samhället skulle tjäna på subventionerd friskvård :-).

Martina - Tack!

Lennart sa...

Nisse - Crosstrainer tror jag är en utmärkt alternativ träningsform för oss löpare. Tillsammans med vattenlöpning tror jag att det är den bästa alternativa träningsformen.

Jag tror också att det på crosstrainer är lämpligt att hålla hög "kadens" istället för högt motstånd (ungeför som på cykeln). Jag tror det blir bäst då :-)!

Jag känner också att jag fastnade i "principtänket" och tänkte "Nä, jag betalar inte betala så mycket för en träning". Nu ska jag i rättvisans namn också säga att 200 kr inkluderar simning också, men det var inte jag intresserad av. Jag ville bara komma åt crosstrainer och träningscykeln och det blev ingen rabatt för det :-).

Nisse Rydström sa...

Ja, tror också på hög kadens, när jag cyklar ligger jag på mellan 95-105 och rätt lätta växlar. På CT i går började jag de första 2 omgångarna rätt så sakta men sedan på sista så ökade jag kadensen även där och sänkte motståndet en aning, det kändes bättre och jag fick upp pulsen lite till på det sättet, kom nära min löppuls, någonstans mellan cykel och löppuls. Var lite orolig för träningsvärk men än har inget kommit fast får se hur det känns framåt kvällen. Kommer att köra mer på CT och får prova mig fram till ett bra program. Förstår dig precis, ville också bara komma åt cykel och CT, lite surt att behöva betala för allt då som du beskrev.

Anonym sa...

200?? Svindyrt. På mitt gym kostar det hälften så mycket. Ocker, ocker....

Christoffer
FK Studenterna.

Elin sa...

Vad trist med vaden! :-(

Lennart sa...

Nisse - Jag tycker det är lättare att komma upp i puls med crosstrainer än med cykel. Det kanske är rätt logiskt så därför gillar jag nästan crosstrainer bättre än träningscykel, men 100 i kadens på cykel brukar jag också försöka hålla mig till. Det känns lagom :-).

Christoffer - Ja, visst är det ocker.... 100 kr låter också mycket men OK. jag hade tagit det om det handlade om enstaka tillfällen :-).

Elin - Ja, hoppas det blir bättre snart :-)!

Ingmarie sa...

Du har väl gym på jobbet? T.o.m en Powerplate? :-)