tisdag 17 augusti 2010

Var hos naprapat idag

Nu är det bekräftat att jag har en benhinneinflammation och det på båda benen. Benhinneinflammationen är lite värre på högersidan och var att betrakta som en 6:a på en allvarlighetsskala mellan 0-10.

Det konstiga är att det har börjat kännas ganska bra även fast jag den senaste tiden har tränat löpning (trodde faktiskt det var över nu men jag kanske var lite för positiv). Den senaste veckan fick jag ihop ca 50 km löpning och det med stundtals rätt hård löpning utan att det har blivit värre. Detta faktum diskuterade vi lite och vi kom fram till att om det känns bra kan jag träna lite försiktigt på mjukt underlag men jag måste hela tiden lyssna på kroppen. Jag kommer dock att hoppa över morgondagens träning för att vila benen efter dagens naprapatbesök.

Vill också säga att det som känns har flyttat runt en hel del och den senaste tiden har jag kännt någonting över, under och på fotledsknölarna (ibland runt vristen) och det var det var när han klämmde in under benet därnere han träffade det onda. Det tycker jag skiljer sig lite mot vad man kan läsa till exempel här: http://www.fothalsan.se/fotskada/skadx.htm

Nästa behandling blir på måndag nästa vecka och då skulle Daniel inte vara "lika snäll" när han klämmer/trycker in under benet......... Jag gick där ifrån med rätt positiva känslor och jag hoppas att benhinnorna snart blir bättre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ajdå! Men kan du träna vidare på mjukt underlag och hela tiden lyssna på kroppens signaler bör du kunna fortsätta träna inför NYCM?

Citat från gammal löpare: "benhinneinflammation har jag varje vår, det har väl alla riktiga löpare..."
Tilläggas bör att den citerade numera inte kan ett enda löpsteg...

Lennart sa...

Hej Hempa: Vilar idag och avvaktar tills i morgon innan jag bestämmer mig för hur jag skall träna/göra.

Tror att det löser sig. Bara jag inte gör något dumt och kör på för hårt.

MVH